Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Μωρό-γίγας γεννήθηκε στην Ουάσινγκτον

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ήρθε στον κόσμο... 6,8 κιλά!.

Μια γυναίκα από την Ουάσινγκτον έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι, που ζύγιζε την ημέρα της γέννησής του σχεδόν 6,8 κιλά!

Ο Francisco Leon Ortiz γεννήθηκε με καισαρική τομή στο νοσοκομείο Grays Harbor Community Hospital του Aberdeen στις αρχές του μήνα.

Οι γονείς του χρειάστηκε να αλλάξουν όλα τα ρουχαλάκια που του είχαν αγοράσει, καθώς λόγω του μεγάλου μεγέθους του δεν του χωρούσαν τα φορμάκια για νεογέννητα.

Σύμφωνα με το διευθυντή του νοσοκομείου David Quigg, το τόσο μεγάλο βάρος στα νεογέννητα μωρά συνήθως οφείλεται σε διαβήτη κατά τη διάρκεια της κύησης, όμως στην περίπτωση της μητέρας του μικρού Franscico, Yessica Ortiz Delgado, δεν ίσχυε κάτι τέτοιο.



Η ίδια, όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, το περίμενε γιατί και τα δύο προηγούμενα παιδιά της είχαν μεγάλο βάρος όταν γεννήθηκαν, πάνω από 5 κιλά το καθένα. Για την τελευταία της εγκυμοσύνη οι γιατροί εκτιμούσαν, ότι ο μικρός Francisco θα γεννιόταν το πολύ μέχρι 6 κιλά.

Κατά μέσο όρο τα νεογέννητα ζυγίζουν συνήθως περίπου στα 3,4 κιλά. Ο Franscisco των 6,8 κιλών δεν είναι ωστόσο, το βαρύτερο νεογέννητο της ιστορίας.



Το 1879 είχε γεννηθεί στον Καναδά ένα αγοράκι, το οποίο ζύγιζε πάνω από 10,4 κιλά, όμως πέθανε μετά από 11 ώρες.

Το 2005 μια γυναίκα από τη Βραζιλία, έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι, βάρους 7,7 κιλών. Ήταν το πέμπτο της παιδί και οι γιατροί πιστεύουν ότι το βάρος του οφειλόταν σε διαβήτη της κύησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.