Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

Οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης ζήτησαν στοιχεία για παράνομους τίτλους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΟΙΕΛΕ: Κάτοχοι παράνομων τίτλων υπηρετούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για δικαίωση των πολυετών αγώνων της και για κάθαρση στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και ήττα όσων επιχειρούν να κουκουλώσουν τα σκάνδαλα αποτελεί το άνοιγμα του «αμαρτωλού» φακέλου με τους χιλιάδες παράνομους τίτλους σπουδών που έχουν εκδώσει ιδιωτικά ΤΕΕ στην Άρτα σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ.

Μετά από ερώτημα της Ομοσπονδίας προς την Περιφερειακή Διευθύντρια Ηπείρου, η κ. Χουλιάρα επιβεβαίωσε με απαντητικό της έγγραφο πως το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ζήτησε επισήμως στοιχεία για την υπόθεση των παράνομων τίτλων σπουδών, ώστε να διερευνηθεί διεξοδικά η υπόθεση.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια κινήθηκε ταχύτατα διευκολύνοντας τις διαδικασίες και μετά από ενέργειες της και αίτημα του Σώματος, ορίστηκε από τη Διεύθυνση ΔΕ Ιωαννίνων τριμελής επιτροπή που θα ελέγξει διεξοδικά τη λίστα των ονομάτων των κατόχων των τίτλων. Η ΟΙΕΛΕ θυμίζει ότι εκατοντάδες κάτοχοι των παράνομων αυτών τίτλων υπηρετούν σήμερα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα σε θέσεις ευθύνης και πολλοί ακόμη, με βάση τους τίτλους αυτούς, αναμένουν διορισμό στο δημόσιο, ή πρόσληψη στον ιδιωτικό τομέα.

Φαίνεται ότι, έστω και καθυστερημένα, κάτι έχει αρχίσει να κινείται τονίζει η Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και συνεχίζει εκφράζοντας το ερώτημα για το αν θα τολμήσει άραγε η πολιτεία να βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο και να ασχοληθεί με τη διαφθορά στο χώρο της πιστοποίησης προσόντων από ιδιωτικούς φορείς-παρόχους εκπαίδευσης.

Η ΟΙΕΛΕ συνεχίζει με άλλο ένα ερώτημα για το αν θα τολμήσει να στείλει στα σπίτια τους τους κατόχους των παράνομων τίτλων και να αποκατασταθεί η αδικία και να μπορέσουν να βρουν δουλειά νέοι άνθρωποι που απέκτησαν τα προσόντα τους έντιμα, με το μόχθο τους.

«Ελπίζουμε το άνοιγμα της υπόθεσης της Άρτας να αποτελέσει ταυτόχρονα το άνοιγμα του αποστήματος στον ευρύτερο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης για να γίνει πράξη το πολυετές αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για ουσιαστική ισοτιμία των τίτλων σπουδών, για ισονομία και αξιοκρατία» αναφέρει η ΟΙΕΛΕΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.