Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

Παρατείνεται η προκήρυξη για τις άδειες ραδιοφωνικών σταθμών και καναλιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις 31 Δεκεμβρίου του 2015 λήγει η προθεσμία.

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2015 παρατείνεται η προθεσμία έκδοσης προκήρυξης για τη χορήγηση αδειών ραδιοφωνικών σταθμών και παρόχων ψηφιακής ευρυεκπομπής των τηλεοράσεων. Η ετήσια αυτή παράταση δίνεται με τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή, καθώς η προθεσμία που είχε δοθεί λήγει στις 31 του τρέχοντος μηνός.

Απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, «γιατί υπήρξε καθυστέρηση και χρειάζεται αυτή η παράταση», η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Σοφία Βούλτεψη, η οποία εισηγήθηκε την τροπολογία, εξήγησε ότι τις άδειες δεν τις δίνει η κυβέρνηση, αλλά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, και υπέδειξε ως υπαίτιους «πάρα πολλούς μέσα σ' αυτήν την Αίθουσα κι από τον ΣΥΡΙΖΑ» που παρεμποδίζουν τη λειτουργία του ΕΣΡ, μη δίνοντας, όπως σημείωσε, έγκριση για τοποθέτηση ενός νέου μέλους στη θέση του αποθανόντος Άρη Σταθάκη.

Αφού η κα Βούλτεψη ανέφερε πως απαιτείται «σχεδόν ομοφωνία» για την τοποθέτηση αυτή στη Διάσκεψη των Προέδρων, κάλεσε τους εκπρόσωπους των κομμάτων: «Επιτρέψτε, λοιπόν, να μπει ένας άνθρωπος, όποιος κι αν είναι αυτός για να λειτουργήσει».

Κατέληξε δε με την επισήμανση «Αν δεν γίνει αυτό, αν δεν μπορούμε σε μία Αίθουσα να συμφωνήσουμε δέκα άνθρωποι που μετέχουν στη Διάσκεψη των Προέδρων, για τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, εγώ δεν μπορώ να αφήσω «στον αέρα» τους ραδιοφωνικούς και τους τηλεοπτικούς σταθμούς».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.