Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Πλάσματα που περπάτησαν πάνω στη Γη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βρισκόμαστε, άραγε, προ των πυλών μίας μαζικής εξαφάνισης ειδών του πλανήτη; Οι ερευνητές δεν το αποκλείουν. Συμμετέχουν τα τελευταία χρόνια σε μία μεγάλη επιστημονική συζήτηση, αναζητώντας απαντήσεις σε ένα ερώτημα που μοιάζει τρομολαγνικό, αλλά δεν είναι.


Αρκεί να ανατρέξει κάποιος στην ιστορία της Γης: Το 99% των ειδών που κάποτε περιπλανούνταν σε αυτήν έχει πλέον εκλείψει, ενώ μόνο ένα από τα εννέα ανθρώπινα είδη που πέρασαν από τον πλανήτη κατάφερε να επιβιώσει.

Ποια ήταν, όμως, τα είδη που έζησαν κάποτε στο περιβάλλον μας χωρίς ολόκληρες γενιές ανθρώπων να προλάβουν να τα συναντήσουν; Μία ενδιαφέρουσα εκδοχή δίνει η έκθεση «Εξαφάνιση των ειδών. Έρχεται το τέλος του κόσμου;» του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, η οποία φιλοξενείται από χθες στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Οι απαντήσεις δίνονται με 60 εκθέματα που εντυπωσιάζουν: Με τα τεσσάρων μέτρων κέρατα της ιρλανδικής άλκης, του μεγαλύτερου ελαφιού στον κόσμο που τριγυρνούσε στα λιβάδια από την Ιρλανδία έως τη Σιβηρία περίπου 10.000 χρόνια πριν, με το τεράστιο αβγό ενός πουλιού-ελέφαντα, με αντίγραφα κρανίων δεινοσαύρων, με το δελφίνι Μπαϊτζί που εξαφανίστηκε πρόσφατα, μόλις το 2006.

Με βίντεο, φωτογραφίες, εκπαιδευτικά προγράμματα και παιχνίδια για τις νεότερες ηλικίες.

Δείτε τις φωτογραφίες:












Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.