Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

Επιδότηση 230 ευρώ για αγορά tablet

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων θα χρηματοδοτήσει με το συνολικό ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ την επιδότηση 290.000 δικαιούχων προκειμένου να αποκτήσουν φθηνό laptop ή tablet και φθηνότερη ή ακόμη και δωρεάν σύνδεση στο internet.

Δικαιούχοι θα είναι οι κάτοικοι οκτώ περιφερειών της χώρας οι οποίοι πληρούν τα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος. Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν ένα κουπόνι αξίας 230 ευρώ με το οποίο θα μπορούν να αγοράσουν tablet ή laptop. .

Γρήγορο internet

Επίσης, ο κάθε δικαιούχος θα εξασφαλίζει έκπτωση 12 ευρώ τον μήνα μέχρι και τον Οκτώβριο του 2015 για την απόκτηση ή διατήρηση ευρυζωνικής σύνδεσης internet. Τέλος, το πακέτο περιλαμβάνει και 60 ευρώ για εκπαίδευση πάνω στις νέες τεχνολογίες.

Όλη τη διαδικασία για τη διάθεση των 100 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να ενισχυθεί η διάδοση της πληροφορικής και του internet στην Ελλάδα περιγράφει υπουργική απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αι τίθεται άμεσα σε ισχύ. Πρακτικά, οι δικαιούχοι θα διαπιστώνουν αν δικαιούνται τη συσκευή και την έκπτωση στη συνδρομή μέσω του συστήματος Taxis καθώς η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μέσω της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι αυτή που γνωρίζει ποιοι είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος.

Οι δικαιούχοι ανά περιφέρεια:

- Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με τον εκτιμώμενο αριθμό των ωφελούμενων να ανέρχεται στα 47.506 άτομα

- Θεσσαλία με 52.477 δικαιούχους

- Ήπειρος με 22.588 δικαιούχους

- Δυτική Ελλάδα με 57702 δικαιούχους

- Ιόνια νησιά με 13220 δικαιούχους

- Πελοπόννησος με 40.464 δικαιούχους

- Βόρειο Αιγαίο με 14.753 δικαιούχους και

- Κρήτη με 40.527 δικαιούχουςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.