Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

Στα 2.560 τα κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κάθε εβδομάδα χάνονται 50.000 ώρες.

Μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε περισσότερες από 1.000 προσλήψεις αναπληρωτών τις τελευταίες εβδομάδες ωστόσο συνεχίζουν να υπάρχουν κενά αν και έχουν περιοριστεί.

Σύμφωνα με τον αιρετό στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδή αυτή τη υπάρχουν περίπου 600 κενά στη Γενική Αγωγή με τα 200 εξ αυτών να αφορούν τα Μουσικά Σχολεία. Στην Ειδική Αγωγή οι 170 προσλήψεις που σημειώθηκαν χθες είχαν ως αποτέλεσμα να περιοριστούν στα 560 με τα 420 εξ αυτών να είναι πλήρους ωραρίου.

Μεγάλο πρόβλημα εντοπίζει ο αιρετός στο ειδικό προσωπικό καθώς, όπως αναφέρει σε ενημερωτικό του σημείωμα, τα κενά ξεπερνούν τα 1400.

Αν αθροίσουμε τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό εξάγεται το συμπέρασμα ότι τα κενά σε Γενική και Ειδική Αγωγή στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση φθάνουν και ξεπερνούν τα 2.560, τα οποία κατά τον κ. Κορδή μεταφράζονται σε 50.000 χαμένες διδακτικές ώρες την εβδομάδα.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα γράφει ο κ. Κορδής στην κατακλείδα του ενημερωτικού του: «Εξάλλου τα 2500 συνολικά κενά που μεταφράζονται σε 50000 χαμένες διδακτικές ώρες την εβδομάδα συνιστούν κατά το Υπουργείο μια εικόνα ΕΠΑΡΚΟΥΣ λειτουργίας των σχολικών μονάδων! Πρόκειται για άλλο ένα κεφάλαιο του success story που βιώνουμε φέτος και στην εκπαίδευση».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.