Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Πινακίδες βαδίσματος στην υπηρεσία του fitness

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα προγράμματα για τους κατοίκους της συμπρωτεύουσας.

Είναι ένα έξυπνο σύστημα πληροφόρησης των κατοίκων και των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης και παράλληλα συνδυάζει στοιχεία πρωτοποριακής ενημέρωσης, αφού, τα «συστατικά» του δεν μοιάζουν με τα συνηθισμένα. Αντίθετα παρέχουν πληροφορίες μέχρι και για το πόσες θερμίδες μπορεί κάποιος να κάψει αν αποφασίσει να καλύψει την απόσταση που επιθυμεί για να μεταβεί σε ένα συγκεκριμένο σημείο της πόλης, είτε περπατώντας, είτε με το ποδήλατο…

Πρόκειται για τις πινακίδες βαδίσματος που δεν ενημερώνουν απλά για κάποιο προορισμό μέσα στην πόλη, αλλά και για την απόσταση βαδίσματος (στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα) που σύντομα θα κοσμούν τον κεντρικό δήμο και είναι μια ιδέα και μελέτη των στελεχών του τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού του δήμου Θεσσαλονίκης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ήδη, 39 πινακίδες βαδίσματος, έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία και μέχρι τις 11 Ιουλίου θα είναι έτοιμες στο σύνολό τους.

Με τις πινακίδες, είπε ο κ. Ζέρβας, «δίνονται οι οδηγίες, πρώτον για να γνωρίζει κανείς από διάφορα σημεία της πόλης προς τα που βρίσκονται και πώς είναι η πρόσβαση σε διάφορα κτήρια ή χώρους ενδιαφέροντος και από την άλλη πλευρά δίνεται ένα κίνητρο, ο κόσμος που θέλει να περπατήσει, να χρησιμοποιήσει το ποδήλατο, να έχει ένα “έξυπνο” σύστημα και μια “έξυπνη” πληροφορία».

Βέβαια, το ενδιαφέρον του γυναικείου πληθυσμού, όπως αποτυπώθηκε σε σχόλια «εκπροσώπων» του στη σελίδα του αντιδημάρχου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, επικεντρώθηκε κυρίως στο θέμα της πληροφόρησης για το κάψιμο των θερμίδων.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 55.000 ευρώ περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της πράξης «Εξοικονόμηση Ενέργειας Θεσσαλονίκης» και από το δήμο Θεσσαλονίκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.