Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Έρευνα κατά αστυνομικών για αρπαγή και σωματική βία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έρευνα σε βάρος τριών αστυνομικών κι ενός ιδιώτη ξεκίνησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σχετικά με υπόθεση αρπαγής, παράνομης κατακράτησης, απρόκλητης σωματικής βλάβης, κλοπής, καθώς και παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου σε βάρος ενός 35χρονου.

Πρόκειται για έναν 34χρονο Αξιωματικό και δύο 42χρονους Αρχιφύλακες, που υπηρετούν στην Αττική, καθώς και έναν 52χρονο ιδιώτη.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ. ΑΣ, διενεργείται προδικαστική έρευνα, μετά από καταγγελία του 35χρονου, ο οποίος είναι υπόχρεος εμφάνισης σε αστυνομικό Τμήμα, λόγω περιοριστικών όρων.

Ο καταγγέλλων υποστηρίζει ότι χθες, κατά την παρουσίαση του στο Τμήμα, ο 34χρονος Αστυνόμος, με παραπλανητική συμπεριφορά, καθυστερούσε σκόπιμα την αναχώρησή του από αυτό.

Παράλληλα είχε ενημερώσει για την προσέλευση του τους άλλους τρεις εμπλεκομένους, οι οποίοι αφού μετέβησαν στο Τμήμα προέβησαν στην παράνομη σύλληψη και κατακράτησή του.

Επιπλέον, τον δέσμευσαν με χειροπέδες και άσκησαν σε βάρος του σωματική βία, με σκοπό να τον εξαναγκάσουν να επιστρέψει οφειλόμενο χρηματικό ποσό 3.000 ευρώ, που είχε λάβει με απατηλό τρόπο από τον έναν Αρχιφύλακα.

Μάλιστα για να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση ώστε να τον αναγκάσουν να επιστρέψει τα χρήματα, αφαίρεσαν από την κατοχή του το διαβατήριό του.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας έχει κινηθεί η διαδικασία επιβολής των ανάλογων πειθαρχικών μέτρων σε βάρος των αστυνομικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.