Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ναυταθλητισμός και πολιτισμός οι στόχοι για την παραλία Θεσσαλονίκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπουτάρης: Η πόλη πρέπει να «ανοίξει» προς τη θάλασσα.

Ναυταθλητισμός και πολιτισμός είναι οι δύο βασικοί στόχοι της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης για το παραλιακό μέτωπο της πόλης, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και της αντιδημάρχου Πολιτισμού Έλλης Χρυσίδου, στο πλαίσιο της συνάντησης των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος «Medseaties» για την ολοκληρωμένη διαχείριση της θαλάσσιας ζώνης, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μπουτάρης έδωσε έμφαση στην αναγκαιότητα «ανοίγματος» της πόλης στη θάλασσα, με τόνωση των ναυταθλητικών δραστηριοτήτων και τη μετατροπή της Λεωφόρου Νίκης σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας και κοινωνικών δραστηριοτήτων, τη μεταφορά και βελτίωση του εκεί ποδηλατοδρόμου και τη γενικότερη αναβάθμιση του παλαιού παραλιακού μετώπου.

Η κ. Χρυσίδου πρότεινε τη δημιουργία και ανάδειξη ενός παραθαλάσσιου τόξου πολιτισμού από την περιοχή των Σφαγείων έως το Παλατάκι, τη μετατροπή του πρώην αναψυκτηρίου «Maison Crystal» σε χώρο πολιτιστικής δράσης καθώς και την προοπτική αναστήλωσης και χρήσης ως κέντρου δημιουργικής και καλλιτεχνικής δραστηριότητας της Αποθήκης 9 του ΟΛΘ, η οποία πρόσφατα παραχωρήθηκε στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, αντικείμενο διαβούλευσης στο πλαίσιο του προγράμματος θα αποτελέσουν τα θέματα της ενεργοποίησης της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας, της σύστασης δημοτικών λιμενικών γραφείων, της ενεργοποίησης των αναψυκτηρίων του νέου παραλιακού άξονα, της λήψης μέτρων κατά τον βανδαλισμού του δημόσιου χώρου, της προστασίας της θαλάσσιας αστικής ζώνης με κοινωνική συμμετοχή και της περιβαλλοντικής προστασίας του θαλάσσιου στοιχείου.

Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα «Medseaties»συμμετέχουν φορείς μεσογειακών πόλεων από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ιορδανία και το Λίβανο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.