Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ισόβια στον δολοφόνο νεαρής αεροσυνοδού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είχε πετάξει το άψυχο σώμα της κοπέλας σε ρυάκι.

Νεαρός άνδρας που κατηγορείτο ότι δολοφόνησε πέρσι τον Αύγουστο την αεροσυνοδό σύντροφό και στη συνέχεια πέταξε το άψυχο σώμα της σε ρυάκι, κοντά στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος της εξόδου προς τους Ευζώνους καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε ισόβια κάθειρξη.

Το δικαστήριο ομοφώνως έκρινε ένοχο τον 21 ετών κατηγορούμενο για την πράξη της δολοφονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και του επέβαλε την βαρύτερη προβλεπόμενη ποινή για το συγκεκριμένο αδίκημα, απορρίπτοντας προηγουμένως -πάλι ομόφωνα- το αίτημά του για χορήγηση ελαφρυντικών.

Το αποτέλεσμα της δίκης, η οποία ξεκίνησε κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας, την περασμένη Τετάρτη, προκάλεσε την ικανοποίηση των συγγενών της άτυχης κοπέλας, οι οποίοι κατά την έναρξης της διαδικασίας αποδοκίμασαν τον κατηγορούμενο.

Επρόκειτο για έγκλημα ερωτικού πάθους, καθώς, η 25χρονη ομογενής Μόνικα Κωνσταντινίδου, είχε ζητήσει το προηγούμενο διάστημα από τον σύντροφό της να διακόψουν τη διάρκειας 2,5 ετών σχέση τους.
Όπως περιγράφεται στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το μοιραίο βράδυ της 10ης Αυγούστου ο δράστης, σπουδαστής τότε στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού, συναντήθηκε με την 25χρονη στο σπίτι συγγενικού προσώπου στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, σε μία προσπάθεια επαναπροσέγγισής τους.

Σύμφωνα με όσα απολογήθηκε στο δικαστήριο, ο νεαρός συνευρέθηκε με την κοπέλα, αλλά στη συνέχεια, όταν ανακάλυψε κάποια μηνύματα στο κινητό της που αφορούσαν τρίτο πρόσωπο, καβγάδισε μαζί της, με συνέπεια να ασκήσει σωματική βία εναντίον της.
Το κατηγορητήριο κάνει λόγο για στραγγαλισμό, συνέπεια του οποίου επήλθε ο θάνατος της νεαρής κοπέλας, κάτι που ο κατηγορούμενος -πάντως- αρνήθηκε, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατός της ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος.

Όταν ο δράστης διαπίστωσε ότι η κοπέλα ήταν νεκρή, επιχείρησε να εξαφανίσει το πτώμα της, το οποίο αφού τοποθέτησε σε μαύρη σακούλα, το μετέφερε μέσα στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και το πέταξε στην εθνική οδό, έξω από τη Θεσσαλονίκη.
Στη συνέχεια, ο νεαρός μετέβη αρχικά στη Βουλγαρία κι έπειτα στην Τουρκία, θέλοντας να αποφύγει τη σύλληψή του, αφού από την πρώτη στιγμή οι έρευνες των αστυνομικών στράφηκαν προς το μέρος του.

Τελικά, ύστερα από έξι μέρες παραδόθηκε στην Αστυνομία, υποδεικνύοντας το σημείο όπου είχε πετάξει το πτώμα. Στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς του θύματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.