Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΠΟΥ: Η επιδημία του ιού Έμπολα θα διαρκέσει μήνες στη δυτική Αφρική

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η επιδημία του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα στη δυτική Αφρική θα διαρκέσει «πολλούς μήνες», δήλωσε σήμερα ο Κέιτζι Φουκούντα, υποδιευθυντής αρμόδιος για την υγειονομική ασφάλεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μετά το πέρας μιας συνόδου που ήταν αφιερωμένη στην κρίση αυτή.

Ο Έμπολα και άλλοι αιμορραγικοί πυρετοί έχουν προκαλέσει τον θάνατο 467 ανθρώπων από τον Ιανουάριο σε σύνολο 759 καταγεγραμμένων κρουσμάτων στις τρεις χώρες που έχουν πληγεί από την επιδημία: τη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και τη Λιβερία, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του ΠΟΥ ο οποίος δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον νέο αυτό απολογισμό, οι θάνατοι είναι κατά 129 περισσότεροι σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, σημάδι ότι η επιδημία βρίσκεται και πάλι σε έξαρση έπειτα από μια επιβράδυνση που παρατηρήθηκε τον Απρίλιο.

Είναι «αδύνατο να γνωρίζουμε ξεκάθαρα» έως πού θα φτάσει η επιδημία, όμως «πιστεύω ότι θα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε για πολλούς μήνες», δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός.

«Ελπίζω πραγματικά να δούμε μια αντιστροφή της τάσης και μια μείωση του αριθμού των κρουσμάτων στις επόμενες εβδομάδες», πρόσθεσε ο Φουκούντα.

Και η Μαρί-Κριστίν Φερίρ των Γιατρών χωρίς Σύνορα εκτίμησε ότι η επιδημία «ενδέχεται να συνεχιστεί για αρκετές εβδομάδες ή ίσως για αρκετούς μήνες σε κάποιες περιοχές».

Οι υπουργοί Υγείας και αξιωματούχοι από δώδεκα χώρες της Αφρικής συναντήθηκαν χθες και σήμερα στην Άκρα της Γκάνας για να συζητήσουν τη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Στη σύνοδο αυτή συμμετείχαν ανθρωπιστικές οργανώσεις όπως οι Γιατροί χωρίς Σύνορα και ο Ερυθρός Σταυρός, αλλά και επιδημιολόγοι από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Μεταξύ των μέτρων που αναμένεται να ληφθούν είναι να εκδοθεί μια σειρά συστάσεων στις χώρες της περιοχής, καθώς και η δημιουργία ενός έκτακτου ταμείου με 7,3 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των υποδομών φροντίδας στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.