Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Η εγκυμοσύνη αυξάνει τον κίνδυνο τροχαίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι γυναίκες που οδηγούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν περισσότερες πιθανότητες ατυχήματος, όπως αποκάλυψε νέα μελέτη.

Περισσότερες από μισό εκατομμύριο έγκυες γυναίκες συμμετείχαν στην έρευνα που εξέτασε κατά πόσο τα κοινά συμπτώματα της εγκυμοσύνης όπως ναυτία, κόπωση, αϋπνία, και απόσπαση της προσοχής θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο ατυχήματος.

Σε χρονικό διάστημα τριών ετών πριν από την εγκυμοσύνη, οι γυναίκες είχαν 6.922 τροχαία ατυχήματα ή 177 ανά μήνα, ενώ κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου της κύησης, οι μέλλουσες μαμάδες είχαν 757 συντριβές ή 252 ανά μήνα.

Ο αυξημένος κίνδυνος ατυχήματος στα μέσα της εγκυμοσύνης ήταν ίσος με 42% αύξηση στον αριθμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων. Ωστόσο, τα ποσοστά εξακολουθούν να είναι χαμηλότερα απ’ ότι στους άνδρες οδηγούς.

“Οι έγκυες γυναίκες συχνά ανησυχούν για τις αεροπορικές πτήσεις, το κολύμπι ή το υδρομασάζ και παραβλέπουν τα τροχαία ατυχήματα που εγκυμονούν μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία τους”, αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας Dr. Donald Redelmeier.

Σχεδόν όλα τα τροχαία ατυχήματα θα μπορούσαν να αποφευχθούν με μια μικρή αλλαγή στη συμπεριφορά του οδηγού. “Αυτά τα ευρήματα δεν είναι λόγος για τις έγκυες να σταματήσουν την οδήγηση. Αντ’ αυτού, υπογραμμίζουν κυρίως την ανάγκη να οδηγούν πιο προσεκτικά”, υπογραμμίζει ο Dr. Redelmeier.

Οι συμβουλές για ασφαλή οδήγηση περιλαμβάνουν την αποφυγή της υπερβολικής ταχύτητας, την παροχή προτεραιότητας όπου απαιτείται, τη συμμόρφωση στα στοπ, την αποφυγή κραδασμών και τη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.