Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Τα οφέλη του τσαγιού στην υγεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οκτώ λόγοι για να αρχίσεις να το πίνεις.

Οι επιστήμονες ερευνούν μια ποικιλία διαφορετικών τσαγιών και τα οφέλη που παρέχουν στην υγεία. Μια πρόσφατη έρευνα αυστραλών επιστημόνων συνέδεσε την κατανάλωση του μαύρου τσαγιού με μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα οφέλη του μαύρου, πράσινου και άσπρου τσαγιού, καθώς επίσης και αυτό που φτάχνεται από τα φυτά rooibos και honeybush σύμφωνα με δημοσίευμα του Mother Nature Network.

1. Το πράσινο τσάι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Η κατεχίνη EGCG που υπάρχει στο πράσινο τσάι έχει συνδεθεί με μείωση των ποσοστών καρκίνου. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ίσως βοηθά στη μείωση των παρακάτω τύπων καρκίνου: του παχέος εντέρου, του οισοφάγου, του παγκρέατος, του ορθού και του στομάχου.

2. Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού συνδέεται με μείωση του κινδύνου εμφάνισης στεφανιαίας νόσου. Ερευνητές από την Ιαπωνία βρήκαν, ότι όσο περισσότερο πράσινο τσάι καταναλώνει κανείς, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχει να εμφανίσει στεφανιαία νόσο.

3. Το πράσινο τσάι μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης θρόμβων στο αίμα και εγκεφαλικών. Σύμφωνα με το βιβλίο «150 Healthiest Foods on the Planet» του Jonny Bowden, Ph.D, «το πράσινο τσάι μειώνει το ινωδογόνο, μια ουσία στον οργανισμό που προκαλεί τη δημιουργία θρόμβων και εγκεφαλικών».

4. Το μαύρο τσάι μπορεί να βοηθά στη μείωση του στρες. Μια μελέτη του 2010 από το UCL (University College London) βρήκε ότι όσοι έπιναν μαύρο τσάκι, είχαν την ικανότητα να «αποστρεσάρονται» πιο γρήγορα, συγκριτικά με την ομάδα των εθελοντών που κατανάλωνε ένα ρόφημα placebo.

5. Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού έχει ως αποτέλεσμα μέτρια μείωση του κινδύνου εμφάνισηςκαρκίνου του μαστού.

6. Το τσάι rooibos (φυτικό τσάι χωρίς καφεΐνη) μπορεί να μειώνει και να θεραπεύει μεταβολικές νόσους.

7. Το τσάι από rooibos και honeybush μπορεί να βοηθά στον καρκίνο του δέρματος. Σε μία μελέτη, το εκχύλισμα από rooibos και honeybush κατέστειλε τα καρκινικά κύτταρα στο δέρμα ποντικιών, δίνοντας ελπίδες για μελλοντικές έρευνες που θα μπορούσαν να έχουν εφαρμογή στον άνθρωπο.

8. Το άσπρο τσάι βρέθηκε ότι είναι πιο προστατευτικό κατά του οξειδωτικού στρες, όταν συγκρίθηκε με το πράσινο τσάι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.