Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Πάγωμα στα χρέη προς τον ΟΑΕΕ ζητάει η ΓΣΕΒΕΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Να ανασταλεί άμεσα η δράση του ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών) καθώς οι κατασχέσεις και οι δημεύσεις περιουσιών δεν μπορεί να αποτελούν τη μόνη απάντηση της κυβέρνησης, ζητά με επιστολή του από τον υπουργό Εργασίας Ι. Βρούτση το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ.

Στην επιστολή τονίζεται, ότι η αύξηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ έχει λάβει διαστάσεις μάστιγας και ότι η στέρηση των εσόδων είναι αποτέλεσμα αδυναμίας και όχι απροθυμίας πληρωμής από τους ασφαλισμένους του. Οι οφειλέτες, υπογραμμίζεται στην επιστολή, λόγω υπερσυσσώρευσης εσόδων προς τον ΟΑΕΕ με τις ανεξόφλητες ασφαλιστικές εισφορές και τα πρόστιμα εισέρχονται σε ένα φαύλο κύκλο που η κατάληξη του είναι κατασχέσεις και φυλάκιση. Το Προεδρείο του ΟΑΕΕ επισημαίνει, ότι αν πράγματι το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας καθώς και ο ΟΑΕΕ θέλουν να βγούμε από τα αδιέξοδα θα πρέπει να υπάρξει ρεαλιστική και ορθολογική αντιμετώπιση για τα χρέη των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, αλλά και ανάλογη προσέγγιση για τις εκκρεμείς υποχρεώσεις προς το ΙΚΑ. Βασική λογική και οδηγός μιας νέας ρύθμισης πρέπει να είναι η διευκόλυνση της αποπληρωμής των χρεών με γνώση της πραγματικότητας των ημερών, έτσι ώστε να μην χαθούν τελικά έσοδα για τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς και φαλκιδευτεί η βιωσιμότητά τους, αλλά και για να μην δημιουργηθεί στα επόμενα χρόνια εκρηκτικό κοινωνικό πρόβλημα σε εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστους.

Η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει, ότι το πάγωμα και η κεφαλαιοποίηση των οφειλών καθώς και η μεταφορά ασφαλιστικού χρόνου στο τέλος του ασφαλιστικού βίου και η ταυτόχρονη ελεύθερη επιλογή κλάσης, μπορεί να ωφελήσει καθοριστικά το ταμείο του ΟΑΕΕ, ανακουφίζοντας παράλληλα τη συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων. Σύμφωνα με τελευταίες προβολές του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ εκτιμάται ότι με την εφαρμογή της ελεύθερης επιλογής κλάσης και την ενεργοποίηση χιλιάδων οφειλετών ο προϋπολογισμός εσόδων του ΟΑΕΕ θα ενισχυθεί τουλάχιστον με 600 εκ. ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.