Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Πρωτοβουλία για τη στήριξη των ανέργων στα ΜΜΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κοινή πρωτοβουλία, σε ευρεία κλίμακα, για τη στήριξη των ανέργων στον κλάδο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αναλαμβάνουν το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και η Ένωση Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ).

Οι τρεις φορείς αποφάσισαν να συνενώσουν τις δυνάμεις τους, σε επιστημονικό και τεχνικό επίπεδο, για την υποστήριξη των χιλιάδων απολυμένων που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια από τον κλάδο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικού και υποστηρικτικού προσωπικού, καθώς και άλλων ειδικοτήτων.

Στόχος της πρωτοβουλίας των ενώσεων αποτελεί η επανένταξη ανέργων του κλάδου στην αγορά εργασίας, η χαρτογράφηση της απασχόλησης του χώρου, η ανάλυση των τάσεων και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της εργασιακής πραγματικότητας των επιμέρους επαγγελματικών κλάδων, η ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης, συμβουλευτικής και επαγγελματικού (επανα)προσανατολισμού καθώς και η διενέργεια εξειδικευμένων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης και πρακτικής. Η υλοποίηση των δράσεων θα γίνει μέσω της αξιοποίησης αντίστοιχων πόρων του ΕΣΠΑ για την προώθηση της απασχόλησης.

Αύριο, στις 14:30, οι δημοσιογραφικοί φορείς και το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ θα υπογράψουν συμφωνητικό συνεργασίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20), και στη συνέχεια θα συσταθεί συντονιστική ομάδα εργασίας που θα αναλάβει άμεσα τον σχεδιασμό, την εξειδίκευση, την παρακολούθηση και την αξιολόγηση όλων των πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν, στο πλαίσιο του συμφωνητικού συνεργασίας, το οποίο θα υπογραφεί από τους προέδρους των τριών ενώσεων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.