Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

«Έχουμε περίπου 7.000 απολύσεις που πρέπει να γίνουν»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μητσοτάκης: Αναλαμβάνω ένα μεγάλο πολιτικό κόστος να κάνω πράγματα πολύ δύσκολα
.
«Έχουμε περίπου 7.000 απολύσεις το 2014 που πρέπει να γίνουν», τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, οι απολύσεις αυτές θα γίνουν μέσα στο 2014 και είναι δρομολογημένο από πού θα προκύψουν. «Δώσαμε σκληρό αγώνα με την Εύη Χριστοφιλοπούλου για να φρενάρουμε τις απολύσεις που ήθελε η τρόικα και για το 2015 και για το 2016», ανέφερε.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο καιρό θα διαρκέσει η διαδικασία της αξιολόγησης, δεν θα απολυθεί κανείς. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι μόλις οι επανατοποθετήσεις ολοκληρωθούν, όσοι δεν είναι μέσα σε αυτές, θα απολύονται.
«Αναλαμβάνω ένα μεγάλο πολιτικό κόστος να κάνω πράγματα πολύ δύσκολα. Έδωσα ένα πάρα πολύ σκληρό αγώνα να αποκρούσουμε το αίτημα της τρόικας για απολύσεις και το 2015-2016», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μίλησε και για το «καυτό» θέμα των καθαριστριών, λέγοντας: «Σέβομαι τον αγώνα τους αλλά δεν μπορεί να στερείται από το κράτος να αξιολογεί τις δομές του και να βρίσκει σημεία εξοικονόμησης πόρων». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως σημείωσε ότι κάποιες από τις καθαρίστριες έχουν μπει σε καθεστώς κινητικότητας και θα διεκδικήσουν την επανατοποθέτησή τους στο Δημόσιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.