Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΕΣΑμεΑ: Access City Award 2015 - Δηλώστε συμμετοχή!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοίνωση 13.06.2014


Οι πόλεις της ΕΕ καλούνται να συμμετάσχουν στην πέμπτη διοργάνωση του Access City Award – του ευρωπαϊκού βραβείου που απονέμεται σε πόλεις που γίνονται πιο προσβάσιμες στους ανθρώπους με αναπηρία και τους ηλικιωμένους. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξακολουθεί να ενθαρρύνει τις πόλεις (δήμους) με πληθυσμό πάνω από 50.000 από όλα τα κράτη μέλη να παρουσιάσουν τις δραστηριότητες και τις στρατηγικές τους που αποσκοπούν στην εξάλειψη των εμποδίων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής την οποία προσφέρουν στο σύνολο των πολιτών. Είναι μια ευκαιρία για τις πόλεις της ΕΕ να προβάλουν και να μοιραστούν το έργο και τα σχέδιά τους σε σχέση με την προσβασιμότητα. Η διαδικασία αξιολόγησης πραγματοποιείται σε δύο στάδια: πρώτα σε εθνικό επίπεδο και έπειτα ακολουθεί η ευρωπαϊκή επιλογή.
Προθεσμία: 10 Σεπτεμβρίου 2014, μεσάνυχτα (ώρα Βρυξελλών)

Σημειώστε ότι η αίτηση πρέπει να συμπληρωθεί κατά προτίμηση στα αγγλικά, ωστόσο γαλλικά και γερμανικά θα γίνουν επίσης δεκτά. Η γλωσσική ποιότητα του κειμένου δεν είναι σημαντική για την αξιολόγηση της αίτησής σας. Το περιεχόμενο των δραστηριοτήτων σας σε σχέση με την προσβασιμότητα είναι εκείνο που θα καθορίσει τις πιθανότητές σας για βράβευση.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η δήλωση συμμετοχής σας, οι κατευθυντήριες γραμμές (οδηγίες) και οι κανόνες συμμετοχής διατίθενται σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να διαβάσετε προσεκτικά τις κατευθυντήριες γραμμές, προτού συμπληρώσετε την αίτηση. Η γραμματεία είναι στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσει να αποσαφηνίσετε τυχόν ερωτήματα που αφορούν στη συμπλήρωση των εντύπων.

Βέλτιστες πρακτικές του 2014

Οι πρωτοβουλίες σας μπορεί να εμπνεύσουν άλλες πόλεις, ώστε να βελτιώσουν την πολιτική και τις δραστηριότητές τους στον τομέα της προσβασιμότητας. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, τα αποτελέσματα του βραβείου Access City Award 2014 και οι νικήτριες πόλεις παρουσιάζονται σε φυλλάδιο που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Απρίλιο του 2014. Στο φυλλάδιο θα βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες για τα καινοτόμα έργα, τη χρηματοδότηση και τα στοιχεία επικοινωνίας κάθε νικήτριας πόλης. Η ανάγνωση του φυλλαδίου (σε μορφή αρχείου PDF ) θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε σε ποια από τα υφιστάμενα προγράμματά σας θα μπορούσατε να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση στην αίτησή σας. Παράλληλα, το περιεχόμενο του φυλλαδίου μπορεί να σας εμπνεύσει, ώστε να εγκαινιάσετε νέα έργα για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στις πόλεις σας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.