Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΕΣΑμεΑ: Στο Παν- αφρικανικό Συνέδριο στην Κένυα για τα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία ο Ι. Βαρδακαστάνης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 05.03.2014

Ξεκινά αύριο Πέμπτη 6 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 8 Μαρτίου το Συνέδριο των κυριότερων αφρικανικών οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία με την Παγκόσμια Οργάνωση για την Αναπηρία (IDA), μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννη Βαρδακαστάνη, που τα τελευταία 2 χρόνια κατέχει την θέση και του προέδρου της IDA, στο Ναϊρόμπι της Κένυα. Το Συνέδριο έχει στόχο την εμβάθυνση του διαλόγου μεταξύ των αφρικανικών οργανώσεων και των διεθνών και περιφερειακών οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία, για την ενίσχυση της υποστήριξης για μια ανάπτυξη δίχως αποκλεισμούς.

Δεκάδες θα είναι οι ομιλητές που θα δώσουν το στίγμα της κατάστασης για τα άτομα με αναπηρία στις χώρες τους. Την έναρξη θα κηρύξουν, μαζί με τον Ιωάννη Βαρδακαστάνη, η κ. Rosangela Berman-Bieler, διευθύντρια του Τομέα Αναπηρίας της UNICEF, η πρόεδρος της United Disabled Persons of Kenya (UDPK) Godliver Omondi και ο Πρέσβης Franklin Esipila, Υπουργός Φύλου, Παιδιών και Κοινωνικής Ανάπτυξης της Κένυα.

Την πρώτη ημέρα θα πραγματοποιηθεί ένας απολογισμός της κατάστασης των ατόμων με αναπηρία και της εφαρμογής της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών σε διάφορα αφρικανικά πλαίσια και θέματα που σχετίζονται με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, ακόμη και στην περίπτωση της ανθρωπιστικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης και της πολιτικής αστάθειας. Ένα από τα στοιχεία που θα γίνει προσπάθεια να προσδιοριστεί είναι ποια είναι τα θέματα που σχετίζονται αυστηρά με τα άτομα με αναπηρία και ποια είναι τα θέματα που σχετίζονται με την ευρύτερη διακυβέρνηση ή άλλα στοιχεία από τις περιφερειακές παραμέτρους.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 100 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.