Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Η διατροφική αξία της μαργαρίνης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι ευεργετικές της ιδιότητες στον οργανισμό.
Η μαργαρίνη είναι ένα μείγμα φυτικών ελαίων και νερού. Για να «δέσει» αυτό το μείγμα και να γίνει ένα ωραίο γαλάκτωμα χρησιμοποιούμε 2 φυσικά συστατικά: λεκιθίνη και γαλακτωματοποιητή. Και τα δύο τα παίρνουμε από τα φυτικά έλαια.

Τι φυτικά έλαια περιέχουν;

Ηλιέλαιο:

-Είναι το λάδι των σπόρων του ηλίανθου

-Είναι πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά

-Είναι εξαιρετικά πλούσιο σε βιταμίνη Ε

Έλαιο Κράμβης:

-Η κράμβη ανήκει στην ίδια φυτική οικογένεια που ανήκει και το κουνουπίδι, το μπρόκολο, το λάχανο και ο σιναπόσπορος (τα σταυρανθή)

-Το έλαιο κράμβης έχει υψηλή περιεκτικότητα σε Ω6 και ειδικά Ω3 λιπαρά οξέα

-Το έλαιο κράμβης που χρησιμοποιεί η Unilever είναι GMO free

Φοινικέλαιο:

-Χρησιμοποιείται στα τρόφιμα τα τελευταία 5000 χρόνια

-Παράγεται κυρίως στην Αφρική και τη Ν.Α. Ασία

-Επιλέγεται για την ανθεκτικότητά του σε υψηλές θερμοκρασίες αλλά και για το ότι δεν απαιτεί υδρογόνωση για να γίνει στερεό

-Περιέχει αντιοξειδωτικά και πολύ βιταμίνη Α

-Έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται σε μικρή ποσότητα στις μαργαρίνες μας ώστε το τελικό προϊόν να έχει ισορροπημένο διατροφικό προφίλ

-Το φοινικέλαιο που χρησιμοποιεί η Unilever είναι από αειφόρες καλλιέργειες



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.