Οι ευεργετικές της ιδιότητες στον οργανισμό.Η μαργαρίνη είναι ένα μείγμα φυτικών ελαίων και νερού. Για να «δέσει» αυτό το μείγμα και να γίνει ένα ωραίο γαλάκτωμα χρησιμοποιούμε 2 φυσικά συστατικά: λεκιθίνη και γαλακτωματοποιητή. Και τα δύο τα παίρνουμε από τα φυτικά έλαια.
Τι φυτικά έλαια περιέχουν;
Ηλιέλαιο:
-Είναι το λάδι των σπόρων του ηλίανθου
-Είναι πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά
-Είναι εξαιρετικά πλούσιο σε βιταμίνη Ε
Έλαιο Κράμβης:
-Η κράμβη ανήκει στην ίδια φυτική οικογένεια που ανήκει και το κουνουπίδι, το μπρόκολο, το λάχανο και ο σιναπόσπορος (τα σταυρανθή)
-Το έλαιο κράμβης έχει υψηλή περιεκτικότητα σε Ω6 και ειδικά Ω3 λιπαρά οξέα
-Το έλαιο κράμβης που χρησιμοποιεί η Unilever είναι GMO free
Φοινικέλαιο:
-Χρησιμοποιείται στα τρόφιμα τα τελευταία 5000 χρόνια
-Παράγεται κυρίως στην Αφρική και τη Ν.Α. Ασία
-Επιλέγεται για την ανθεκτικότητά του σε υψηλές θερμοκρασίες αλλά και για το ότι δεν απαιτεί υδρογόνωση για να γίνει στερεό
-Περιέχει αντιοξειδωτικά και πολύ βιταμίνη Α
-Έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται σε μικρή ποσότητα στις μαργαρίνες μας ώστε το τελικό προϊόν να έχει ισορροπημένο διατροφικό προφίλ
-Το φοινικέλαιο που χρησιμοποιεί η Unilever είναι από αειφόρες καλλιέργειες
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.