Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Αποκαλύφθηκε το έγκλημα που είχε διαπράξει πριν 30 χρόνια και αυτοκτόνησε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η αστυνομία εξιχνίασε το μυστήριο μιας δολοφονίας του 1983.

Στην αυτοκτονία κατέφυγε ένας άντρας από το Fairfield της Καλιφόρνια, μετά την αποκάλυψη ότι ήταν ο ένοχος ενός εγκλήματος που είχε διαπράξει το 1983. Η εξέταση DNA έφερε στο φως αποδεικτικά στοιχεία που τον συνέδεαν με τη δολοφονία της μητέρας ενός παιδικού του φίλου, σε ηλικία 17 ετών.

Ο 48χρονος Robert Hathaway κρεμάστηκε τέσσερις μέρες μετά την ανάκριση και λήψη DNA από ντεντέκτιβ, που πραγματοποιήθηκε έπειτα από εισαγγελική εντολή.

Η υπόθεση ξεκινά στις 31 Αυγούστου του 1983, όταν ο 15χρονος γιος της άτυχης γυναίκας, Kyle Stracner, έφυγε από το σπίτι του για να βγει με φίλους του. Επιστρέφοντας βρήκε τη μητέρα του γυμνή στο πάτωμα.

Το αγόρι σκαρφάλωσε από ένα παράθυρο, είδε ότι η μητέρα του, Priscilla Strole, ήταν νεκρή και έτρεξε σε γειτονικό σπίτι, ζητώντας βοήθεια. «Υπέστη πολλές κακώσεις στο πρόσωπο και το κεφάλι από μαχαίρι κουζίνας, ανοιχτήρι κονσέρβας και ένα κομμάτι διακοσμητικού ξύλου. Όλα τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για την ανθρωποκτονία ελήφθησαν από το εσωτερικό του σπιτιού. Το σαλόνι ήταν σε κακή κατάσταση και πολλά αντικείμενα είχαν σπάσει», δήλωσε τότε η αστυνομία.

Δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης, κάτι που οδήγησε την αστυνομία στο συμπέρασμα ότι η άτυχη γυναίκα είχε ανοίξει την πόρτα στο φονιά. Μετά τη δολοφονία, ο κακοποιός έφυγε κλέβοντας χρυσαφικά και άλλα είδη αξίας.

Δακτυλικά αποτυπώματα και ίχνη DNA βρέθηκαν στο σώμα του θύματος, αλλά δεν ταίριαζαν με κανένα στη βάση δεδομένων της αστυνομίας. Ο Robert Hathaway είχε καθαρό ποινικό μητρώο την εποχή εκείνη.

Ωστόσο, τρία χρόνια, οι Αρχές δήλωσαν πως ο Hathaway συνελήφθη για ληστεία, με αποτέλεσμα τα δακτυλικά του αποτυπώματα να μπουν στη βάση δεδομένων.

Μόλις το φετινό Ιανουάριο όμως, οι Αρχές αναζήτησαν ξανά τα αποτυπώματα του δράστη στη βάση δεδομένων, κάτι που οδήγησε στην ταυτοποίησή του.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.