Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Πως θα γίνουν οι εξετάσεις της Α΄ Λυκείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με «εκπτώσεις» θα λειτουργήσει τελικά για πρώτη φορά στις φετινές εξετάσεις της Α' Λυκείου η Τράπεζα Θεμάτων, καθώς αποφασίστηκε να εξαιρεθούν όλα τα μαθήματα επιλογής της Α' Τάξης.

Η Τράπεζα Θεμάτων θα χρησιμοποιηθεί στα υπόλοιπα μαθήματα της Α' Λυκείου, ενώ για τα μαθήματα επιλογής προωθείται νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου όλα τα θέματα να ορίζονται από τους διδάσκοντες. Τα μαθήματα αυτά είναι η Γεωλογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων, οι Εφαρμογές Πληροφορικής, ο Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός και η Καλλιτεχνική Παιδεία (εικαστικά, μουσική, στοιχεία θεατρολογίας).

Η Τράπεζα Θεμάτων είναι θεσμός που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες στις εξετάσεις των σχολείων, με στόχο να ελαχιστοποιείται ο υποκειμενικός παράγοντας στην επιλογή θεμάτων αποκλειστικά από διδάσκοντες.

Για κάθε εξεταζόμενο μάθημα δημιουργείται μία δεξαμενή περίπου 1.000 θεμάτων διαβαθισμένης δυσκολίας, τα οποία δημοσιοποιούνται, ώστε να εξασκούνται όλοι οι μαθητές.

Στην ιδιαίτερη περίπτωση της χώρας μας, για την πρώτη εφαρμογή της η Τράπεζα Θεμάτων θα περιλάβει λιγότερα (περίπου 300) θέματα ανά μάθημα, τα οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθούν λίγες ημέρες πριν από τις εξετάσεις, προκειμένου να μην γίνουν αντικείμενο ανταγωνισμού στα φροντιστήρια. Από αυτά οι διδάσκοντες θα επιλέξουν το 50% του συνόλου των θεμάτων. Η επιλογή θα γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο, λίγη ώρα πριν από τις εξετάσεις σε κάθε σχολείο.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.