Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Παπούτσια δείχνουν τον δρόμο σε τυφλούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα Lechal είναι τα πρωτοποριακά παπούτσια που έχουν την ικανότητα να «οδηγούν» τα βήματα των ανθρώπων που έχουν προβλήματα όρασης. Τα έξυπνα παπούτσια σχεδίασαν δύο μέλη του Media Labs, του φημισμένου αμερικανικού πανεπιστημίου ΜΙΤ.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, Κρίσπιαν Λόρενς και Ανιρούντ Σάρμα, αρκεί ο χρήστης να δηλώσει μέσω φωνητικής εντολής τη διεύθυνση που επιθυμεί να επισκεφθεί, κι εκείνα τον πάνε.



Τα παπούτσια Lechal λειτουργούν μέσω μιας εφαρμογής GPS. Το Παγκόσμιο Σύστημα Θεσιθεσίας (Global Positioning System) χαράσσει πορεία και ειδοποιεί τον χρήστη για το που να στρίψει και πού να συνεχίσει ευθεία, μέσω δονήσεων στο αριστερό ή το δεξί πόδι.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα «έξυπνα» παπούτσια δεν διαθέτουν κάμερες οπότε ο χρήστης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός αναφορικά με ενδεχόμενους εξωτερικούς κινδύνους (εμπόδια, αυτοκίνητα κτλ) κατά τη διάρκεια της διαδρομής.



Από την Παρασκευή 7 Μαρτίου, τα Lechal θα είναι διαθέσιμα για το κοινό με προπαραγγελία. Η τιμή τους θα κυμαίνεται από 30 έως 37 ευρώ για ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Για τους υπόλοιπους, το κόστος απόκτησης θα φτάνει τα 70 ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.