Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Πώς θα πληρωθούν τις αργίες οι ωφελούμενοι άνεργοι του υπ. Παιδείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διευκρινίσεις από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων.

Διευκρινήσεις σχετικά με την πληρωμή των ωφελούμενων ανέργων που έχουν τοποθετηθεί σε σχολεία και άλλες δομές του υπουργείου Παιδείας απέστειλε η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων.

Οι διευκρινήσεις στάλθηκαν κατόπιν πολλαπλών ερωτημάτων των επιβλεπόντων φορέων όσον αφορά την πληρωμή των ωφελούμενων ανέργων κατά τη διάρκεια των αργιών, είτε επισήμων είτε σχολικών.

Έτσι λοιπόν:

- Στις περιπτώσεις των επίσημων αργιών του δημοσίου τομέα, οι ωφελούμενοι άνεργοι ασφαλίζονται και αμείβονται κανονικά, αναγράφοντας στο παρουσιολόγιο που τηρούν την λέξη αργία.

- Την περίοδο των διακοπών του Πάσχα, όπου οι σχολικές μονάδες παραμένουν κλειστές, θα εφαρμόζεται η οδηγία που εστάλη από τον ΟΑΕΔ στο υπ. αριθμ. 7663/29.1.2014 έγγραφο του, στο οποίο αναφέρει ότι: «Ως χρόνος εργασίας, θεωρείται ο χρόνος που ο ωφελούμενος μισθωτός πλήρους απασχόλησης είναι στη διάθεση του εργοδότη/επιβλέποντα φορέα να απασχοληθεί». Σε αυτήν την περίπτωση, πιστοποιείται η απασχόληση του με την τήρηση παρουσιολογίου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.