Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Εξελίξεις στην υπόθεση του δασκάλου που έβαλε τα παιδιά να χαστουκίσουν συμμαθητή τους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διαβάστε τις όλες τις εξελίξεις στην υπόθεση του δασκάλου που έβαλε τα παιδιά να χαστουκίσουν συμμαθητή τους.


-----------
«Καλές οι σχέσεις του δάσκαλου με την μητέρα του παιδιού»

Για καλές σχέσεις ανάμεσα στον δάσκαλο που φέρεται να διαπόμπευσε το 8χρονο παιδί στην Άρτα, και στην μητέρα του αγοριού κάνει λόγο η διευθύντρια του 8ου Δημοτικού σχολείου της περιοχής, Κλεοπάτρα Βασιλείου μιλώντας στο enikos.gr.


Η κ. Βασιλείου επιβεβαίωσε ότι το παιδί πήγε σήμερα κανονικά στο σχολείο ενώ αποκαλύπτει ότι ήρθε σε επαφή με τον δάσκαλο ο οποίος δεν επιβεβαιώνει το περιστατικό και αρνείται το κατηγορητήριο.

Ωστόσο τονίζει ότι ο κατηγορούμενος εκπαιδευτικός δεν την ενημέρωσε για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με το παιδί όπως συνήθιζε κατά το παρελθόν.

«Όταν υπάρχει πρόβλημα, ο δάσκαλος με καλεί στην τάξη. Του λύνουμε το θέμα. Για ποιο λόγο χθες δεν με κάλεσε;», αναρωτιέται η κ. Βασιλείου.

Αναφορικά με την συμπεριφορά του εκπαιδευτικού κατά το παρελθόν, η διευθύντρια του σχολείου επισημαίνει ότι εκτός από τα «κινησιακά» προβλήματα που αντιμετωπίζει, τυχόν διαπληκτισμοί κινούνταν στα πλαίσια του φυσιολογικού ενώ τονίζει, «πολύ φοβάμαι ότι ο συνάδελφος αυτός θα γίνει το εξιλαστήριο θύμα για όλα τα κακά της εκπαίδευσης».

Ακούστε το ηχητικό


-----------

«Υπερβολικοί» οι ισχυρισμοί του παιδιού λέει ο σύλλογος γονέων

Ως υπερβολικούς θεωρεί τους ισχυρισμούς του 8χρονου παιδιού από την Άρτα σχετικά με το περιστατικό στο 8ο δημοτικό σχολείο, ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων, Γιώργος Τριανταφυλλάκης.
Ο εκπρόσωπος τους συλλόγου γονέων επισημαίνει στο enikos.gr ότι όσα ακούστηκαν για το συμβάν «κινούνται στα όρια της φαντασίας».
«Δεν θέλω να προδικάσω τίποτα. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι οι περιγραφές είναι κάπως υπερβολικές. Δεν έχουμε δημόσια διαπόμπευση, κάτι το οποίο είχε γραφεί. Θεωρώ ότι ξεφεύγουμε», δήλωσε ο κ. Τριανταφυλλάκης.
Παράλληλα ο κ. Τριανταφυλλάκης προτείνει να χαμηλώσουν οι τόνοι ενώ σε ερώτηση για την γνωμάτευση του νοσοκομείου, το οποίο επισκέφθηκε το 8χρονο παιδί, υπογραμμίζει ότι «σας πληροφορώ ότι το παιδί ήρθε κανονικά σήμερα στο σχολείο. Το τραβάμε περισσότερο από όσο πρέπει».

Ακούστε το ηχητικό


-----------


Διήμερη αναβολή πήρε ο δάσκαλος

Αναβολή της δίκης του για 48 ώρες ζήτησε από το δικαστήριο της Άρτας ο 50χρονος δάσκαλος, ο οποίος συνελήφθη χθες, έπειτα από καταγγελία μιας μητέρας, ότι προέτρεψε μαθητές του να χαστουκίσουν τον 8χρονο γιο της. Ο εκπαιδευτικός, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας οδηγήθηκε στις 12 το μεσημέρι στο εισαγγελέα, κατηγορούμενος για απλή σωματική βλάβη. Ζήτησε αναβολή της δίκης, αφέθηκε ελεύθερος και αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο την Παρασκευή το πρωί.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η μητέρα του 8χρονου στους αστυνομικούς, ο δάσκαλος επειδή το παιδάκι έκανε κάποια αταξία, το ακινητοποίησε και έδωσε εντολή στους συμμαθητές του να το χαστουκίζουν ένας- ένας, ενώ τοποθέτησε στην πόρτα της αίθουσας, δύο άλλους μαθητές, ώστε να μην μπορέσει να διαφύγει.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πατέρας του 8χρονου μαθητή της Β' Δημοτικού, είπε ότι, όλα συνέβησαν την τελευταία ώρα του μαθήματος και ότι η μητέρα βρήκε το παιδί της να κλαίει με εκδορές στο πρόσωπο, στα σκαλιά του σχολείου. Όταν η γυναίκα αναστατωμένη μπήκε στο κτίριο ζητώντας να μάθει τι συνέβη στο παιδί της, συνάντησε τον δάσκαλο, ο οποίος φέρεται να της είπε το εξής: «Κτύπησαν τα παιδιά τον γιο σου, κατ’ εντολήν μου. Παραφέρθηκα, σου ζητώ συγνώμη». Αμέσως μετά, η μητέρα με τον μικρό μαθητή, πήγαν στο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια στην αστυνομία.

Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.