Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Επιστρέφουν αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εξαντλήθηκαν οι πιστώσεις αναπληρωτών ενώ τα κενά παραμένουν.

Με έγγραφο που υπογράφει ο Υφυπουργός κ. Κεδίκογλου και έχει το χαρακτηρισμό εξαιρετικά επείγον ζητείται από τους Περιφερειακούς διευθυντές και διευθυντές εκπαίδευσης να διαθέσουν εκπαιδευτικούς που είναι αποσπασμένοι στα σχολεία καθώς η απόρριψη του αιτήματος του Υπουργείου Παιδείας επιπρόσθετες πιστώσεις 1500 αναπληρωτών έχει ως αποτέλεσμα να παραμένουν πολλά σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς.

Όπως αναφέρει το έγγραφό προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα οξύτατα προβλήματα κάλυψης των κενών σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και με δεδομένη την αντικειμενική αδυναμία κάλυψης των κενών αυτών , λόγω εξαντλήσεως των πιστώσεων αναπληρωτών, καλούνται οι Περιφερειακοί Διευθυντές και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης να διαθέσουν εκπαιδευτικούς, λαμβάνοντας υπόψη τις υπηρεσιακές ανάγκες καθώς και τα κοινωνικά κριτήρια των εκπαιδευτικών, που υπηρετούν με απόσπαση στις Περιφερειακές Διευθύνσεις τους ή τις Διευθύνσεις τους αντίστοιχα, σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής της έδρας του γραφείου που υπηρετούν, προκειμένου να προσφέρουν διδακτικό έργο.

Για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα διατεθούν κατά τα ανωτέρω, θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

Εάν διατεθούν εξολοκλήρου, θα προσφέρουν διδακτική υπηρεσία σε σχολικές μονάδες σύμφωνα με το εβδομαδιαίο υποχρεωτικό τους ωράριο και θα λάβουν τις μονάδες μετάθεσης για δυσμενείς συνθήκες που αντιστοιχούν στην απόσπασή τους, δηλαδή στη Διεύθυνση ή στην Περιφέρεια σύμφωνα με τις αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις, εκτός κι αν αυτές υπολείπονται της σχολικής μονάδας στην οποία θα διατεθούν. Επίσης, εάν η διάθεσή τους γίνει μέχρι του τέλος Φεβρουαρίου θα ακολουθήσουν το καθεστώς αδειών των εκπαιδευτικών για τις διακοπές του Πάσχα, ενώ από τη λήξη του διδακτικού έτους και μέχρι τη λήξη της απόσπασής τους στη Δ/νση (31-8-2014) θα μπορούν να κάνουν χρήση της κανονικής τους άδειας.

Εάν διατεθούν μερικώς, θα γίνει αναλογικός υπολογισμός στις μονάδες μετάθεσης τους για δυσμενείς συνθήκες με βάση την εβδομάδα των πέντε (5) ημερών και θα λάβουν για τις ημέρες που θα διατίθενται στη σχολική μονάδα τις μονάδες μετάθεσης όπως στην ανωτέρω περίπτωση α. Επίσης, στην περίπτωση αυτή ως προς τις δικαιούμενες άδειες θα ισχύσει το καθεστώς αδειών των διοικητικών υπαλλήλων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.