Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

Project σε σχολείο οι κοινωνικές δομές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θέμα εργασίας για τους μαθητές της ΣΤ” τάξης του 3ου Δημοτικού Κιλκίς θα αποτελέσουν οι κοινωνικές δομές του Δήμου Κιλκίς (ΚΔΑΠ ΜΕΑ, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΑΠΗ), στο πλαίσιο του project που πραγματοποιεί το σχολείο με τίτλο “Αλληλεγγύη-Εθελοντισμός: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μέσα από την εθελοντική εργασία των παιδιών”.Ξεκινώντας ήδη το εν λόγω σχέδιο εργασίας, οι μικροί μαθητές-εθελοντές με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Βαρβάρας Πεχλιβανίδου και Δάφνης Μποτίτση και της διευθύντριας του σχολείου κ. Μαρίας Τσιραμπίδου, κατασκεύασαν κοσμήματα προκειμένου να τα διαθέσουν στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς (ΚΔΕΚ) και στον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) και να ενισχύσουν έτσι από την πλευρά τους, τα έσοδα της φιλανθρωπικής εκδήλωσης που διοργάνωσαν την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013, στις 6 μ.μ. στο κέντρο “ΘΕΑΤΡΟ”, με σκοπό την αγορά λεωφορείου για τις ανάγκες μεταφοράς των μαθητών.Τις δημιουργίες τους αυτές, οι μικροί, αλλά εξαιρετικά ευαισθητοποιημένοι μαθητές, παρέδωσαν στην εκπρόσωπο της ΚΔΕΚ, ψυχολόγο κ. Έλλη Φρεγγίδου, καθώς και σε εκπαιδευτές και μαθητές του ΚΔΑΠ ΜΕΑ την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013.

Επρόκειτο στην ουσία για την πρώτη, από τις πολλές συναντήσεις που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο του σχολικού project. Ήδη, προγραμματίζεται επίσκεψη στο σχολείο από στελέχη της ΚΔΕΚ, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών για τις κοινωνικές δομές που λειτουργούν στο Δήμο Κιλκίς.

Η Πρόεδρος της ΚΔΕΚ κ. Βούλα Ποζίδου σε δήλωσή της για την υλοποίηση του project, τονίζει τα εξής: “Ευχαριστούμε θερμά τη διεύθυνση, τους δασκάλους και φυσικά τους μικρούς μαθητές του 3ου Δημοτικού Κιλκίς για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για το έργο της ΚΔΕΚ. Είμαστε σίγουροι ότι μέσα στο πνεύμα προσφοράς και εθελοντισμού που μας διακατέχει, θα αναπτύξουμε μια πολύ όμορφη συνεργασία προς όφελος πάντα της τοπικής μας κοινωνίας”.

Δελτίο τύπου από Δήμο Κιλκίς


Πηγή: http://www.kilkistoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.