Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών από τον δήμο Περιστερίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο πλαίσιο της διασύνδεσης με την κοινότητα και ειδικότερα με επιχειρήσεις, φορείς και υπηρεσίες, τα στελέχη του Γραφείου Διαμεσολάβησης και του Κοινωνικού Παντοπωλείου επισκέφτηκαν το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Περιστερίου.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Περιστερίου στελεχώνεται με εξειδικευμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό: κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο και κοινωνιολόγο. Απευθύνεται σε γυναίκες που έχουν υποστεί βία (ενδοοικογενειακή, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμό, εμπορία και διακίνηση κ.ά., καθώς και σε γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις (μετανάστριες, αιτούσες άσυλο, γυναίκες με αναπηρία κ.ά.).

Παρέχει δωρεάν εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες σε γυναίκες όπως: ψυχολογική ή/και κοινωνική στήριξη σε θύματα βίας και παραπομπή στη νομική υπηρεσία του Δήμου ή σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες όταν κρίνεται απαραίτητο.

Το Κέντρο εντάσσεται στο Δίκτυο 60 Δομών για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από τη Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ)

Η επίσκεψή των στελεχών του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης είχε ενημερωτικό χαρακτήρα καθώς οι εργαζόμενοι του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών ενημερώθηκαν για τις δομές αντιμετώπισης της φτώχειας. Αντιστοίχως, τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών πληροφόρησαν εκτενώς σχετικά με τα προγράμματα και τη φιλοσοφία της δομής που έχει ως στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών μέσα από την κοινωνικο-ψυχολογική στήριξη και ενημέρωση του κοινού.

Το Γραφείο Διαμεσολάβησης και το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργούν στο πλαίσιο του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου και εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2007-2013».

Καλούμε όλες και όλους όσους επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να έρθουν σε επικοινωνία με το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου στο τηλ. 210-577.1176 (www.domesperisteri.gr).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.