Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Όταν οι έφηβοι "e-κολλούν"...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τους ύπουλους κινδύνους που κρύβει το υπερβολικό κόλλημα των εφήβων με τα social media και κυρίως το facebook που αποτελεί το νέο τόπο συνάντησης της πιτσιρικαρίας καταγράφουν επιστήμονες της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου «Αγλαϊα Κυριακού» μετά τις πρόσφατες μελέτες που απέδειξαν ότι τα Ελληνόπουλα είναι επιρρεπή στην κατάχρηση της διαδικτυακής επικοινωνίας και τον e-εθισμό, ενώ στέφονται και «πρωταθλητές» στον διαδικτυακό εκφοβισμό στην Ευρώπη.



Η πρόσφατη δημοσιοποίηση αυτών των ερευνών σε αποκλειστικά δημοσιεύματα του Ελεύθερου Τύπου γεννά φόβους στους γονείς, στους οποίους απαντά καθησυχαστικά η επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ιατρικής, κ.Άρτεμις Τσίτσικα, επιστημονική υπεύθυνη της ΜΕΥ, συστήνοντας ωστόσο επαγρύπνηση.

«Κατ’αρχάς, δεν πρέπει να δαιμονοποιήσουμε το Διαδίκτυο και να υποβαθμίσουμε τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει στη ζωή των παιδιών. Η διαδικτυακή επικοινωνία έχει απίστευτες δυνατότητες για τους εφήβους και το Facebook είναι το νέο στέκι, η νέα πλατεία, το café όπου τα παιδιά μαζεύονται και επικοινωνούν. Στο Διαδίκτυο οι έφηβοι έχουν τη δυνατότητα να μπαινοβγαίνουν διαρκώς, να μη χάνουν επαφή, να ενημερώνονται, να κάνουν το πρώτο βήμα στο φλερτ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.