Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Δωρεάν καυσόξυλα στους μη έχοντες από δήμους στη Βόρεια Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπορεί οι θερμοκρασίες να έχουν πέσει στη Βόρεια Ελλάδα και επισήμως να έχει ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά τα χειμαζόμενα νοικοκυριά αδυνατούν να το προμηθευτούν.

Οι παραγγελίες είναι μηδενικές, ενώ πολλοί είναι οι δήμοι που ανακοινώνουν ο ένας μετά τον άλλο τη δωρεάν διάθεση καυσόξυλων σε οικογένειες που δεν έχουν τα χρήματα για να ζεσταθούν.

Στους 7 βαθμούς ήταν η θερμοκρασία στη Φλώρινα, στους 8 στα Γρεβενά, στους 9 στον Πολύγυρο. Ο πρόεδρος των Μεταπωλητών Υγρών Καυσίμων Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αγάντας, διαπιστώνει ότι κάθε χρόνο όλο και λιγότεροι καταναλωτές αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης και προβλέπει ότι φέτος η μείωση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Στην ολοένα και μεγαλύτερη αδυναμία των καταναλωτών να αγοράσουν πετρέλαιο απαντούν με προσφορές καυσόξυλων πολλοί δήμοι.

Το μέτρο δεν ξεκίνησε εφέτος. Ηδη από πέρυσι, σε πολλούς νομούς της Βόρειας Ελλάδας, οι δήμοι προχώρησαν σε δωρεάν προσφορές καυσόξυλων σε άπορες οικογένειες.

Για δεύτερη φορά μοιράζει φέτος καυσόξυλα σε δημότες του ο Δήμος Νάουσας. Τα ξύλα προέρχονται από το δημοτικό δάσος της Νάουσας.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, Τάσο Καραμπατζό, φέτος θα διανεμηθούν καυσόξυλα σε 600 οικογένειες, ενώ δόθηκαν ήδη σε 530 οικογένειες. Ανάλογη πρωτοβουλία για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων ανέλαβε και ο Δήμος Βέροιας, που καλεί κάθε δημότη που διαθέτει ξυλόσομπα, αλλά δεν τη χρησιμοποιεί, να την προσφέρει στην Κοινωνική Αλληλεγγύη του δήμου για να διανεμηθούν σε οικογένειες που δεν διαθέτουν άλλο μέσο θέρμανσης ή δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλο μέσο θέρμανσης λόγω της οικονομικής τους κατάστασης.

Καυσόξυλα μοιράζει σε οικονομικά ασθενείς ομάδες και ο Δήμος Πολυγύρου. Δικαιούχοι είναι οι συνταξιούχοι ΟΓΑ, οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι, καθώς και οι μακροχρόνια άνεργοι, τα άτομα που έχουν αναπηρία σε ποσοστό μεγαλύτερο του 67% και οι στρατευμένοι οικογενειάρχες.

Δωρεάν τρόφιμα και καυσόξυλα σε φτωχούς της Φλώρινας μοιράζει και φέτος ο δήμος της πόλης. Ο δήμος συγκέντρωσε πεσμένα ξύλα έπειτα από τον καθαρισμό του χώρου του εκτροφείου του Αγίου Παντελεήμονα και διανέμει αυτά τα ξύλα σε άπορες οικογένειες. Καλεί επίσης τους δημότες του να συλλέξουν κι αυτοί πεσμένα ξύλα από διάφορα σημεία και να τα πάνε στο δήμο για την ενίσχυση των άπορων οικογενειών.

Δωρεάν καυσόξυλα διανέμει και ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού Κοζάνης, ενώ σε οικογένειες με μικρό εισόδημα τα προσφέρει σε πολύ χαμηλότερη τιμή από αυτή του εμπορίου.

Καυσόξυλα μοιράζει σε άπορες οικογένειες και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας. Πέρυσι διανεμήθηκαν καυσόξυλα σε πάνω από 200 οικογένειες που δεν μπορούσαν να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης και δεν είχαν άλλο μέσο για να ζεσταθούν.



Πηγή: http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.