Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Εξωραΐζει την αντιαναπηρική πολιτική του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όλα τα βάσανα των αναπήρων και των οικογενειών τους σαν «θετικά» παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, σε εκδήλωση του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Για παράδειγμα, είπε πως η κυβέρνηση «καταβάλλει προσπάθειες για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και την εξασφάλιση μονιμότερης λύσης μέσω της θεσμοθέτησης του ειδικού νοσηλίου». Δηλαδή, η παρακράτηση των αναπηρικών συντάξεων (40% - 80%) από χρονίως πάσχοντες και ψυχικά ασθενείς που φιλοξενούνται σε κλειστές δημόσιες δομές θα είναι μια μόνιμη κατάσταση, προκειμένου το κράτος να δίνει ακόμη λιγότερα από την Πρόνοια.

Ισχυρίστηκε πως τα αναπηρικά επιδόματα δεν κόπηκαν, την ώρα που στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) πετσοκόβονται τα ποσοστά αναπηρίας ώστε να μειώνονται οι αναπηρικές συντάξεις, τα επιδόματα, οι παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. 


Περίπου 50.000 ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες περιμένουν να εξεταστούν από τα ΚΕΠΑ και στο μεταξύ κόβονται συντάξεις κι επιδόματα. Μάλιστα, σε ορισμένους δεν δίνονται όλα τα επιδόματα αναδρομικά, όταν τελικά εξεταστούν. Επιπλέον, με το Μεσοπρόθεσμο περικόπηκαν οι αποζημιώσεις μετακίνησης κατά 82 εκατ. ευρώ για τους χρονίως πάσχοντες που κάνουν αιμοκαθάρσεις, μεταγγίσεις κ.λπ.

Τέλος, ανακοίνωσε την πρόσληψη «453 ακόμη γιατρών μέχρι τέλος του χρόνου» ώστε η συνολική ιατρική δύναμη των ΚΕΠΑ να φτάσει τα 1.998 άτομα. Δηλαδή, θα προσληφθούν γιατροί όχι για να προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στα ΑμεΑ, όχι για να στελεχώσουν τα δημόσια Κέντρα Αποκατάστασης, τις δομές Πρόνοιας, αλλά για να στελεχώσουν έναν μηχανισμό σωστό «σφαγείο»...



Πηγή: http://www2.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.