Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Κοινωνικό τιμολόγιο για πρώτη φορά στο δήμο Ιωαννιτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνάντηση με Συλλόγους ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του Δήμου είχε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Μανταλόβας, προκειμένου να τους παρουσιάσει την πρόταση για τη θέσπιση κοινωνικού τιμολογίου σχετικά με τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Η πρόταση που κατατέθηκε είχε συζητηθεί κι εγκριθεί ομόφωνα στην τελευταία Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου, όπου επισημάνθηκε η ανάγκη να αντιμετωπιστούν με την ανάλογη ευαισθησία ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Κώστας Μπαλωμένος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Μαρία Σκανδάλη, ο Πρόεδρος των Τριτέκνων Γιώργος Κασκάνης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Ακολούθησε επικοινωνία και συνεργασία με το Σύλλογο Τυφλών και το Σύλλογο ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ο αντιδήμαρχος και οι υπηρεσιακοί παράγοντες παρουσίασαν τη συγκεκριμένη πρόταση του Δήμου η οποία αφορά τη θέσπιση κοινωνικού τιμολογίου και σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει τη μείωση των ανταποδοτικών τελών στις πολύτεκνες οικογένειες, στις οικογένειες που έχουν προστατευόμενο μέλος με αναπηρία άνω του 67% καθώς και στις τρίτεκνες οικογένειες.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων θα επανέλθουν εντός της επόμενης εβδομάδας με συγκεκριμένες παρατηρήσεις επί της πρότασης που τους κατατέθηκε εκ μέρους του δήμου, κυρίως όσον αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια υπαγωγής των ωφελούμενων καθώς και τις διαδικασίες υπαγωγής στο κοινωνικό τιμολόγιο.

«Για πρώτη φορά ο Δήμος Ιωαννιτών προχωρά στην κατάρτιση κοινωνικού τιμολογίου στα ανταποδοτικά τέλη. Στόχος μας είναι ανακουφιστούν νοικοκυριά τα οποία πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Στην Εκτελεστική Επιτροπή συζητήσαμε αναλυτικά το ζήτημα και κρίναμε ότι πρέπει να παρέμβουμε. Κι αυτό κάνουμε στο πλαίσιο που το επιτρέπουν τα οικονομικά του δήμου μας», τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.

«Στην πλέον δύσκολη και αντίξοη οικονομική συγκυρία για τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και τους πολίτες ο Δήμος εκφράζει στο βαθμό των οικονομικών του δυνατοτήτων την αλληλεγγύη του προς τις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Είναι απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής να προχωρήσουμε στη θέσπιση κοινωνικού τιμολογίου που θα μειώνει τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι πολύτεκνοι, τα άτομα ή οι οικογένειες που έχουν άτομο με αναπηρία άνω του 67% καθώς και οι τρίτεκνες οικογένειες. Η συγκεκριμένη πολιτική θα οδηγήσει σε μία μικρή ανακούφιση περισσότερα από τρεις χιλιάδες νοικοκυριά τα οποία πλήττονται από την οικονομική κρίση. Είναι απόφασή μας κι αυτή υλοποιούμε. Ό,τι κερδίζουμε σε δαπάνες και χρήμα να το επιστρέφουμε στους πολίτες», υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Μανταλόβας.

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συζήτηση για τα δημοτικά τέλη του 2014.


Πηγή: http://www.ipiros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.