Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

"Η λιτότητα δεν παραβιάζει τα δικαιώματα των Ελλήνων"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα μέτρα λιτότητας δεν παραβιάζουν τα κοινωνικά δικαιώματα στην Ελλάδα, αποφάνθηκε η επιτροπή υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, μετά από ερώτηση Ελβετίδας βουλευτού, που είχε θέσει σχετικό θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τη γραπτή απάντηση που έδωσε η επιτροπή, τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα είναι προσωρινού χαρακτήρα και δεν παραβιάζουν κοινωνικά δικαιώματα.

Η επιτροπή αναφέρει πως η ελληνική αντιπροσωπεία την ενημέρωσε πως έχουν ληφθεί νέα μέτρα για την προστασία ευάλωτων ομάδων, όπως οι άνεργοι και τα ΑμεΑ, ενώ καμιά νομοθεσία δεν έχει εγκριθεί που θα μπορούσε να επιδεινώσει την κατάσταση στον τομέα της προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Είχε δε προηγηθεί ανάλογη απάντηση πριν από μερικούς μήνες στο Γερμανό Βουλευτή της Ενωτiκής Αριστεράς, Αντρεζ Χιούνκο, ο οποίος είχε θέσει θέμα για μη συμμόρφωση της Ελλάδας προς τις διατάξεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη.

Τότε, η επιτροπή είχε υποστηρίξει και πάλι πως τα μέτρα λιτότητας είναι προσωρινά, ωστόσο είχε παραπέμψει το θέμα στην αντίστοιχη Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων. Ο πρόεδρος της, Τζίμερα Γκιεσάντα, είχε συστήσει στη χώρα μας να είναι προσεκτική για να μη θιγούν τα ανθρωπινά δικαιώματα στην Ελλάδα.

«Τα προβλήματα που προκύπτουν από μία οικονομική κρίση μπορούν να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν με περισσότερα χρήματα, αλλά εάν συρρικνωθεί η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα απωλέσουμε μία ολόκληρη νέα γενιά, γιατί ουσιαστικά πρόκειται για επίθεση ενάντια στα κεκτημένα για τα οποία έχουμε αγωνισθεί επί σειρά ετών, και εάν απωλέσουμε μια γενιά, θα είναι πολύ δύσκολο να το ξεπεράσουμε», είχε προειδοποιήσει ο Γκιεσάντα.



Πηγή: http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.