Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Μια νέα αρχή για τους «λυκανθρώπους» του Νεπάλ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υποβάλλονται σε θεραπείες λέιζερ για να βελτιωθεί η κατάστασή τους.
Η Devi Budhathoki ζει μαζί με τον άντρα και τα τρία παιδιά της σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην ορεινή περιοχή Dolkha του βόρειου Νεπάλ.

Η 38χρονη μητέρα, η 14χρονη Manjura, ο 12 ετών Niraj, και η 7χρονη Mandira πάσχουν όλοι από το σύνδρομο του «λυκανθρώπου», μια σπάνια ασθένεια εξαιτίας της οποίας το πρόσωπο και άλλα μέρη του σώματός τους είναι καλυμμένα με ένα παχύ στρώμα από μαύρες τρίχες (ενώ φυσιολογικά σε αυτά τα μέρη δεν αναπτύσσονται τρίχες).

Τα τέσσερα μέλη της οικογένειας πάσχουν από υπερτρίχωση (Congenital Hypertrichosis Lanuginosa).Η ιστορία της οικογένειας είχε γίνει γνωστή πριν από μερικούς μήνες, όταν ένας γιατρός είχε πει ότι ενδεχομένως η ζωή της οικογένειας θα μπορούσε να αλλάξει, αν υποβάλλονταν σε θεραπεία λέιζερ.Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, η Devi και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της ταξίδεψαν από το χωριό τους στην πρωτεύουσα Κατμαντού, για να υποβληθούν στη μη επεμβατική θεραπεία. Και τα δύο είναι στη φάση της εφηβείας και η αλλαγή αυτή θα βελτιώσει σημαντικά την ψυχολογία τους και την κοινωνική τους ζωή.«Πιο πολύ ανησυχώ για τα παιδιά μου, γιατί έχουν δεχτεί πολλά πειράγματα από τους συμμαθητές τους. Από τότε που το νοσοκομείο είπε ότι θα αναλάμβανε τη θεραπεία μας, δεν έχουν σταματήσει να μιλάνε γι’ αυτό. Ο γιος μου είπε στους φίλους του ότι θα γυρίσει με καινούριο πρόσωπο, και πως δε θα μπορούνε πια να τον κοροϊδεύουν» είπε η 38χρονη μητέρα.

 Η θεραπεία με λέιζερ έγινε στο νοσοκομείο Dhulikhel, στην περιοχή Kavre, που βρίσκεται στα περίχωρα της Κατμαντού.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.