Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Την 1η Δεκεμβρίου παραδίδεται η ανακαινισμένη Νέα Παραλία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης θα περπατούν ελεύθερα από το Μέγαρο Μουσικής στο λιμάνι.

Την 1η Δεκεμβρίου 2013, ημέρα που θα επαναληφθεί για δεύτερη φορά το εγχείρημα της πεζοδρόμησης της λεωφόρου Νίκης από το δήμο Θεσσαλονίκης, παραδίδεται στους κατοίκους της πόλης, η ανακαινισμένη Νέα Παραλία στη συμπρωτεύουσα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος του κεντρικού δήμου Ανδρέας Κουράκης, υπογράμμισε ότι: «το έργο παραδίδεται εμπρόθεσμα και αυτό το γεγονός αποτελεί από μόνο του μια είδηση».

Ουσιαστικά πρόκειται για μια από τις πλέον σημαντικές αστικές αναπλάσεις δημόσιου χώρου ελληνικής πόλης, πρόσθεσε.

Με την παράδοση του έργου, οι κάτοικοι της πόλης, αλλά και οι επισκέπτες θα μπορούν να περπατούν ελεύθερα από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι το λιμάνι.

Την ίδια ημέρα σχεδιάζεται και η πεζοδρόμηση της λεωφόρου Νίκης (σ.σ. στις 3 Νοεμβρίου έγινε η πιλοτική πεζοδρόμηση της παραλιακής λεωφόρου από το δήμο Θεσσαλονίκης), με αποτέλεσμα, οι περιπατητές να έχουν στη διάθεσή τους για την αγαπημένη τους συνήθεια, όλο το παραλιακό μέτωπο, σημείωσε.

Ο δήμος προσπαθεί, σε συνεργασία με την Τροχαία και εθελοντές να αμβλύνει τα προβλήματα σε σχέση με την κυκλοφορία που παρατηρήθηκαν στην πόλη κατά τη διάρκεια της πεζοδρόμησης της λεωφόρου την πρώτη φορά.

Αν και, όπως είπε ο κ. Κουράκης, την 1η Δεκεμβρίου τα καταστήματα δεν θα είναι ανοιχτά (σ.σ. Στις 3 Νοεμβρίου η αγορά της πόλης ήταν ανοιχτή), ο δήμος θα προσπαθήσει να προσδώσει έναν εορταστικό χαρακτήρα στην πεζοδρόμηση της λεωφόρου Νίκης με άλλες δραστηριότητες πολιτιστικού και αθλητικού περιεχομένου.

Η ανακαινισμένη Νέα Παραλία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα γραμμικό πάρκο τριών χιλιομέτρων, συνολικής έκτασης 238 στρεμμάτων. Κεντρική ιδέα του έργου είναι η δημιουργία ενός συνεχόμενου γραμμικού χώρου με επιλογές ψυχαγωγίας, παιχνιδιού, χαλάρωσης, εκπαίδευσης και πολιτισμού, μια αλληλουχία διαφοροποιημένων χώρων, με ποικίλες ποιότητες, που θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα χρήσεων, αλλά θα διατηρούν ωστόσο τα χαρακτηριστικά της ενότητας και της συνέχειας, που ο ίδιος ο χαρακτήρας του μετώπου επιβάλλει.

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η δημιουργία μιας σειράς 16 «πράσινων δωματίων»-κήπων, ως θεματικών χώρων αναψυχής. Οι θεματικοί κήποι που έχουν ολοκληρωθεί είναι οι κήποι της Μουσικής, του Νερού, της Μνήμης, των Ρόδων και του Ήχου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.