Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Τεστ για τον προστάτη θα προλαμβάνει τις αχρείαστες επεμβάσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα εντοπίζει τις επιθετικές μορφές καρκίνου και όσες εξελίσσονται αργά.

Ένα τεστ για τον καρκίνο του προστάτη που προβλέπει πόσο επιθετικός είναι ένας όγκος θα μπορούσε να σώσει τους άνδρες από την ταλαιπωρία επεμβάσεων που εκ των υστέρων αποδεικνύονται αχρείαστες.

Αυτό υποστηρίζουν οι ερευνητές που παρουσίασαν τα ευρήματά τους στο συνέδριο του Εθνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι με τη βοήθεια ενός γενετικού τεστ μπορεί να γίνει ο διαχωρισμός ανάμεσα στις επιθετικές μορφές καρκίνου και σε εκείνες που εξελίσσονται αργά.

Άλλωστε είναι γεγονός ότι η μεγάλη πρόκληση όσον αφορά την ορθή αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη είναι να παρθεί η σωστή απόφαση όσον αφορά την διεξαγωγή ή όχι προστατεκτομής, μιας επέμβασης με ανεπιθύμητες ενέργειες όπως η ακράτεια, η ανικανότητα και η υπογονιμότητα.

Ο καθηγητής Dan Berney από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου εκ των ερευνητών, εξηγεί ότι «υπάρχει η ανάγκη να γίνει διαχωρισμός ανάμεσα στις επιθετικές μορφές όγκου και σε εκείνες που απλά χρειάζονται παρακολούθηση».

Το τεστ που έχει αναπτυχθεί από την ιδιωτική εταιρία Myriad Genetics αλλά έχει αξιολογηθεί ανεξάρτητα από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου εξετάζει τη δραστηριότητα 31 γονιδίων σε δείγμα του όγκου. Η αυξημένη δραστηριότητα των γονιδίων υποδηλώνει ότι ο όγκος είναι επιθετικός.

Η τελειοποίηση του τεστ και η τεκμηρίωση της αξιοπιστίας και της χρησιμότητάς του θα αποτελέσει σύμφωνα με τους επιστήμονες ένα σημαντικό παράγοντα που θα αλλάξει τα δεδομένα όσον αφορά στην αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.