Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

BBC: Έχουν οι Έλληνες αντοχές για έναν ακόμα αγώνα;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Το ερώτημα είναι αν η ΕΡΤ μπορεί να πυροδοτήσει νέες κοινωνικές αναταραχές».

«Με χρήση δακρυγόνων και συλλήψεις τα ΜΑΤ εκκένωσαν το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Η αστυνομία σχημάτισε κλοιό γύρω από το κτίριο και έπειτα μπήκε στο ραδιομέγαρο για να απομακρύνει τους πρώην εργαζομένους», επισημαίνει το BBC, μεταδίδοντας την επέμβαση των ΜΑΤ.

Το βρετανικό δίκτυο να υπενθυμίζει πως η δημόσια τηλεόραση έκλεισε τον Ιούνιο, με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία υποστήριξε ότι το κόστος της δημόσιας τηλεόρασης ήταν πολύ υψηλό για να συνεχίσει να εκπέμπει εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Ο ανταποκριτής του BBC, Mark Lowen, διερωτάται: «Το ερώτημα είναι εάν η ΕΡΤ πυροδοτήσει εκ νέου αντιδράσεις και κοινωνικές αναταραχές αλλά και αν οι Έλληνες έχουν αντοχές για έναν ακόμα αγώνα».

«Μετά την ανακοίνωση του κλεισίματος της ΕΡΤ τον περασμένο Ιούνιο, εκατοντάδες πρώην εργαζόμενοι στη δημόσια τηλεόραση αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το κτίριο και συνέχισαν να μεταδίδουν το πρόγραμμα μέσω διαδικτύου. Αλλά τα ξημερώματα της Πέμπτης, η ελληνική αστυνομία έφτασε για να ανακαταλάβει το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ο δημοσιογράφος, Νίκος Κοροβήλας, είχε δηλώσει νωρίτερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ανταποκριτή του BBC, ότι είχε καταφέρει να αποφύγει την αστυνομία και να παραμείνει στο κτίριο.

«Είναι στο κτίριο, έχουν τον έλεγχο και τους βγάζουν όλους έξω. Το καλό είναι ότι ξέχασαν εμένα, γιατί τους είπα ότι έπρεπε να πάρω τα πράγματά μου», ανέφερε.

«Νιώθουμε σαν να είμαστε Ρομπέν των Δασών... Είμαστε η φωνή του λαού», είπε στο βρετανικό δίκτυο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.