Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Γιορτή μανιταριού στο χωριό Ταξιάρχης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από τις 6 έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Το χωριό Ταξιάρχης, στις πλαγιές του βουνού Χολομώντα στο κέντρο της ορεινής Χαλκιδικής, είναι διάσημο στους περισσότερους για την καλλιέργεια των χριστουγεννιάτικων ελάτων. Ωστόσο, το βουνό κρύβει πολλούς ακόμη «θησαυρούς», όπως τα μανιτάρια.

Οι κάτοικοι του χωριού, συνεχίζοντας μια μακρά παράδοση, διοργανώνουν και φέτος - από τις 6 έως τις 8 Σεπτεμβρίου - την 30η Γιορτή Μανιταριού, εκεί όπου θα ανταμώσουν γνωστοί και φίλοι σε ένα τριήμερο γλεντιού γεμάτο από κρασί, μανιταρομεζέδες, μουσική και χορό.

«Η μανιταρογιορτή ξεκίνησε το 1983 και διοργανώνεται για 30η χρονιά, καθώς το βουνό παρέχει πλουσιοπάροχα τα μανιτάρια στους ντόπιους έπειτα από βροχές» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ταξιάρχη Βάσω Χίνου.

Η «αυλαία» των εκδηλώσεων θα ανοίξει αύριο το βράδυ στο ανοιχτό θέατρο της Αγίας Κυριακής με ροκ συναυλία, ενώ το Σάββατο θα ακολουθήσει το Αντάμωμα των Απανταχού Ταξιαρχιωτών. Την Κυριακή θα εμφανιστούν στην πλατεία του χωριού χορευτικές ομάδες όπου κάτοικοι και επισκέπτες θα διασκεδάσουν με δωρεάν κρασί, με μανιταρόπιτες και άλλες λιχουδιές από μανιτάρια, καθώς και με ζωντανή μουσική.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.