Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Πείραμα-σοκ: Σε 90'' παιδιά ακολουθούν έναν άγνωστο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αν και οι περισσότεροι γονείς πιστεύουν ότι τα παιδιά τους -μετά τις επισημάνσεις τους- δεν θα έφευγαν με κάποιον άγνωστο, ένα απίστευτο πείραμα που πραγματοποίησε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού ITV στη Βρετανία απείδειξε ότι αρκούν μόλις 90 δευτερόλεπτα για να ακολουθήσουν τα παιδιά έναν ξένο που συμπεριφέρεται φιλικά.


Το πείραμα έλαβε χώρα σε μία παιδική χαρά με πραγματικές μητέρες που δέχτηκαν να πάρουν μέρος μαζί με τα παιδιά τους.Τα παιδιά ήταν έως 11 ετών. Οι μητέρες αφού έφταναν στην παιδική χαρά, απομακρύνονταν διακριτικά από το χώρο. Ένας άνδρας με συνηθισμένη εμφάνιση τα πλησίαζε και τους ζητούσε να τον βοηθήσουν να βρει το σκύλο του. 


Από τα 9 παιδιά που πλησίασε ο "άγνωστος", τα 7 πείστηκαν να τον ακολουθήσουν μέσα σε 90 δευτερόλεπτα παρά τις προειδοποιήσεις των μητέρων τους να μην μιλούν σε αγνώστους.
Το σοκ για τις μητέρες από την ευκολία που τα παιδιά τους ακολούθησαν έναν άγνωστο ήταν τόσο μεγάλο που σε κάποιες περιπτώσεις ζήτησαν να σταματήσει το πείραμα.
«Ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Απομακρύνθηκε τόσο πολύ, τόσο γρήγορα και τον φώναξα πίσω» λέει μία μητέρα για τον 7χρονο γιο της.

Η μητέρα ενός 11χρονου κοριτσιού, που αρχικά ακολούθησε τον άνδρα αλλά στη συνέχεια άλλαξε γνώμη, είπε ότι πίστευε πως τα παιδιά της θα συμπεριφέρονταν πιο έξυπνα. «Σοκαρίστηκα. Αν είχε συμβεί σε κάποιο δρόμο, θα μπορούσε να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου ενός αγνώστου».Δείτε το βίντεο:
Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.