Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Σύσκεψη στο δήμο Αθηναίων για τη νέα σχολική χρονιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δημιουργείται χώρος για την ανάπτυξη παιδικών χαρών και τραπεζοκαθισμάτων.

Όψη θα αλλάξει μέσα στα επόμενα χρόνια η παραλία της Αλεξανδρούπολης, καθώς ξεκινούν οι διαδικασίες για ένα μεγάλο έργο ανάπλασης, ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, που προβλέπει την κατασκευή τοιχίου και τη δημιουργία χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, περιπατητικών διαδρόμων, φυτικών στοιχείων και παιδικών χαρών με πέργολες και άλλα στοιχεία που θα αναβαθμίζουν την αισθητική της περιοχής.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης έκανε λόγο για ένα όνειρο πολλών χρόνων και γνωστοποίησε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος ενέκρινε τη μελέτη περιβαλλοντικών όρων, η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου έδωσε το «πράσινο φως» για τη νομιμοποίηση του τοιχίου στον αιγιαλό και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης αδειοδότησε την κατασκευή του τοιχίου και τα αρχιτεκτονικά έργα που προβλέπονται. Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί σε ενάμιση μήνα, ενώ η υλοποίησή του «τοποθετείται» χρονικά τον Ιανουάριο του 2014 και η ολοκλήρωσή του εντός του 2015.

Εξάλλου, ο κ. Λαμπάκης γνωστοποίησε την έγκριση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την δημοπράτηση του έργου κατασκευής του ΧΥΤΥ Ανατολικού Τομέα της Περιφέρειας, στη θέση όπου βρίσκεται ο σημερινός ΧΑΔΑ, σε απόσταση 3,5 χιλιομέτρων από την Αλεξανδρούπολη.
Στη συνέχεια, όπως είπε, η διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας, ο δήμος Αλεξανδρούπολης και η ΔΙΑΜΑΘ θα προχωρήσουν στη δημοπράτηση του έργου, ύψους 7.700.000 ευρώ μαζί με τις απαλλοτριώσεις που έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Ο εν λόγω σχεδιασμός αφορά και την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων (που θα περιλαμβάνει και Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών), προϋπολογισμού 72 εκ. ευρώ, η οποία θα καλύψει τις ανάγκες των νομών Έβρου και Ροδόπης.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι τα παραπάνω έργα θα δημιουργήσουν εβδομήντα νέες θέσεις εργασίας.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.