Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικοί των ειδικών σχολείων!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 04.09.2013

Σαν να μην έφταναν τα διαχρονικά τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ειδικά σχολεία στην Ελλάδα, σαν να μην έφτανε που οι μαθητές με αναπηρία είναι οι παρίες του εκπαιδευτικού συστήματος. Κάθε νέα σχολική χρονιά ξεκινούσε και όπως φαίνεται ξεκινάει με αμέτρητα προβλήματα για τους μαθητές με αναπηρία. Τη φετινή σχολική χρονιά ο κίνδυνος είναι άμεσος με δεδομένη την έλλειψη στελέχωσης αυτών των σχολείων με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. Η λογική άλλωστε των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις ΣΜΕΑΕ, ΕΕΕΕΚ και στις δομές της ειδικής εκπαίδευσης έχει καταδικαστεί από την Ε.Σ.Α.μεΑ. και το αναπηρικό κίνημα διαχρονικά.

Σε αυτή την ομολογουμένως δύσκολη σχολική περίοδο 26 εκπαιδευτικοί, που είχαν οργανική θέση στα ΕΕΕΕΚ ειδικοτήτων όπως κεραμιστές, χειροτεχνίας, πηλοπλαστικής διεθνώς αναγνωρισμένων για την εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία τίθενται σε διαθεσιμότητα, παρά τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας κατά την ψήφιση του νόμου της διαθεσιμότητας (4172/2013), που δήλωνε ότι αυτές οι θέσεις δεν θα καταργούνταν.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητάει την άμεση άρση του μέτρου της διαθεσιμότητας για τους ελάχιστους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα σχολεία ειδικής εκπαίδευσης σε οργανικές θέσεις υπερασπίζοντας το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να έχουν την εκπαίδευση που θα τους δώσει ευκαιρίες στον υπόλοιπο βίο τους.

Με παλινδρομήσεις και πειραματισμούς δεν μπορεί να χτιστεί σύστημα εκπαίδευσης μαθητών με αναπηρία που θα τους προετοιμάσει για την επαγγελματική και κοινωνική τους ένταξη. Η απομάκρυνση αυτών των εκπαιδευτικών που είχαν οργανική θέση σε ειδικότητες αναγνωρισμένες για την ψυχοκοινωνική ένταξη αλλά και την επαγγελματική των μαθητών με αναπηρία δείχνει την απαξίωση της εκπαίδευσης τους.

Η επιστολή προς τα υπουργεία Παιδείας & Εσωτερικών επισυνάπτεται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 94 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 130 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.