Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Έπρεπε να χορέψουν για να... προσληφθούν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγγνώμη ζήτησε η βρετανική εταιρεία λιανικού εμπορίου ηλεκτρονικών ειδών Currys, καθώς παραδέχθηκε ότι υποχρέωνε όσους περνούσαν από συνέντευξη για να προσληφθούν σε ένα από τα καταστήματά της ως βοηθοί πωλητών να... χορεύουν.

Τι γινόταν ακριβώς; Οι άνθρωποι που ζητούσαν εργασία και περνούσαν από ομαδική συνέντευξη στο κατάστημα της Currys στο Κάρντιφ της Ουαλίας αναγκάζονταν να χορεύουν στο πλαίσιο μιας "άσκησης" ομαδικού πνεύματος εργασίας. Η εταιρεία διευκρίνισε λοιπόν ότι ο... χορός δεν περιλαμβάνεται στις καθιερωμένες διαδικασίες επιλογής προσωπικού που εφαρμόζει.

"Νομίζω ότι όλοι αρχικά το πήραν ως αστείο. Όμως εκείνοι σοβαρολογούσαν", είπε ένας από τους υποψηφίους πωλητές, ο Άλαν Μπέικον, μιλώντας στο BBC.

"Κατέληξα να χορεύω το Around the World κάνοντας ηλίθιες κινήσεις σαν ρομπότ, ενώ ήμουν κουστουμαρισμένος, μπροστά σε μια ομάδα αγνώστων. Ένας άλλος, ένας μεσήλικας, έμοιαζε πολύ αναστατωμένος ενώ χόρευε ραπ", τόνισε.

Όπως ανακοίνωση η εταιρεία, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε, κάτι τέτοιο δεν έπρεπε να γίνει και έχει ήδη ξεκινήσει η διεξαγωγή εσωτερικής έρευνας για το θέμα.

"Είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι που μια από τις διευθυντικές ομάδες στο εν λόγω κατάστημα δεν ακολούθησε τις επίσημες διαδικασίες πρόσληψης. Ζητούμε συγγνώμη από τους ενδιαφερόμενους. Τους καλέσαμε όλους να περάσουν από άλλη συνέντευξη στην οποία θα τους δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία να δείξουν πώς μπορούν να συμβάλουν στην εταιρεία μας", ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.