Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Οδηγός για τις μετατάξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διευκρινίσεις σχετικά με τις τοποθετήσεις των καθηγητών που μετατάχθηκαν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση δίνει το υπουργείο Παιδείας στους εκπαιδευτικούς, με εγκύκλιο την οποία υπέγραψε ο Κ. Αρβανιτόπουλος, τονίζοντας ότι τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ) θα πρέπει να τους τοποθετήσουν σε σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης στην οποία μετατάχθηκαν.

Αρχικά, οι διευθύνσεις εκπαίδευσης στις οποίες μετατάχθηκαν οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει άμεσα να μετατρέψουν τις υπηρετήσεις των εκπαιδευτικών ως προς τα Μόρια Συνθηκών Διαβίωσης (ΜΣΔ) στο ηλεκτρονικό σύστημα e-Datacenter, στην καρτέλα των υπηρετήσεων.

Θα πρέπει να δοθούν τα ΜΣΔ της πλησιέστερης προς την πρωτοβάθμια σχολικής μονάδας, έτσι ώστε να μπορέσουν να ληφθούν υπόψη τα αναπροσαρμοσμένα μόρια των εκπαιδευτικών στη διαδικασία των τοποθετήσεων.

Τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ) προκειμένου για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι η διαδικασία των τοποθετήσεων σε λειτουργικά κενά γίνεται ως ακολούθως:

1. Προηγούνται οι εκπαιδευτικοί που έχουν χαρακτηρισθεί οργανικά υπεράριθμοι και δεν κατέστη δυνατόν να λάβουν νέα οργανική θέση.

2. Έπονται οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι ανήκουν σε ειδική κατηγορία λόγω ασθένειας.

3. Στη συνέχεια, ακολουθούν οι εκπαιδευτικοί που χαρακτηρίστηκαν λειτουργικά υπεράριθμοι.

4. Κατόπιν, οι εναπομείναντες εκπαιδευτικοί στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ συγκρινόμενοι μεταξύ τους

5. Έπειτα τοποθετούνται οι μεταταγμένοι εκπαιδευτικοί

6. Τέλος τοποθετούνται οι αποσπασμένοι εντός και εκτός των ΠΥΣΠΕ, συνεκτιμώντας στις δηλώσεις προτίμησής τους τόσο τα υπηρεσιακά όσο και τα κοινωνικά κριτήρια.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.