Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Έρχονται κατασχέσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ελέγχους σε 25.000 φορολογούμενους που «ξέχασαν» να πληρώσουν τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) του έτους 2010 ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την Ημερησία, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης έδωσε εντολή στην Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης να ελέγξει τους 25.000 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι ενώ έλαβαν εκκαθαριστικό σημείωμα του ΦΑΠ για το έτος 2010 δεν εξόφλησαν το φόρο και στη συνέχεια να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου, δηλαδή να προχωρήσει σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και δέσμευση λογαριασμών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του κ. Θεοχάρη, καλούνται όλες οι εφορίες της χώρας να καταχωρήσουν στο Τaxisnet όλες τις τροποποιητικές και ανακλητικές δηλώσεις Ε9 προκειμένου να εντοπιστούν όσοι πραγματικά δεν κατέβαλαν τον φόρο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοχάρης ζητά από τις εφορίες να ελέγξουν αυθημερόν αν οι συγκεκριμένοι οφειλέτες έχουν υποβάλει ανακλητικές - τροποποιητικές δηλώσεις φόρου ακίνητης περιουσίας έτους 2010 και να προβούν άμεσα στην καταχώρηση – εκκαθάριση αυτών, ώστε η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σημειώνεται ότι υπόχρεοι στο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το 2010 είναι περίπου 170.000 φορολογούμενοι οι οποίοι την 1η Ιανουαρίου 2010 είχαν στην κατοχή τους κτίσματα και εντός σχεδίου οικόπεδα αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ. Από τους 170.000 οι 25.000 εμφανίζονται να μην έχουν εξοφλήσει τον φόρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών η εισπραξιμότητα για τον ΦΑΠ του 2010 ανέρχεται στο 74%.

Στο μεταξύ, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποίησε το 3ήμερο 30 Αυγούστου έως 1η Σεπτεμβρίου 2013 έβαλε λουκέτο για 48 ώρες σε ακόμη τέσσερις επιχειρήσεις για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων. Οι επιχειρήσεις όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος και είχαν έδρα στις πόλεις Καλαμάτα, Βόλο, Τρίκαλα και Κομοτηνή. Πέραν του μέτρου της αναστολής λειτουργίας, ακολουθεί η διαδικασία για την επιβολή του διοικητικού προστίμου, τον καταλογισμό των φόρων, ως και η υποβολή μηνυτήριας αναφοράς.

Σημειώνεται ότι σε δύο περιπτώσεις εφαρμόσθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και οι υπαίτιοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.