Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Απίστευτο: Τα ΚΕ.Π.Α δεν ειδοποιούν εγγράφως τους ΑμεΑ για το ραντεβού που έχουν για να περάσουν από τις επιτροπές τους!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κι όμως ο τίτλος δεν είναι ένα κακόγουστο αστείο. Δεν σας λέμε ψέματα. 
Απίστευτο κι όμως αληθινό στην Ελλάδα του σήμερα. Τα ΚΕ.Π.Α δεν ειδοποιούν εγγράφως, όπως είναι υποχρεωμένα, τους ΑμεΑ για το ραντεβού που έχουν για να  περάσουν από τις επιτροπές τους! Σε παίρνουν απλά ένα τηλέφωνο την ίδια μέρα κι άμα προλάβεις!

Εδώ και μέρες είχαμε δεχτεί δεκάδες καταγγελίες από φίλους του Blog, για προβλήματα που παρουσιάζονται με την μη ειδοποίηση εγγράφως και με επιστολή, όπως κανονικά πρέπει και βάσει νόμου, των ΑμεΑ που περιμένουν να περάσουν από τις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕ.Π.Α. χωρίς όμως να ξέρουμε που πηγάζει το πρόβλημα. Στους περισσότερους από αυτούς επίσης μάθαμε, πως τους ειδοποιούσαν τηλεφωνικώς την ίδια μόλις ημέρα το πρωί, πως πρέπει σε λίγη ώρα να βρίσκονται στην επιτροπή γιατί ήταν να περάσουν και έπρεπε να προλάβουν. Να μου πεις ποιον ένοιαζε αν εσύ μπορούσες ή ήσουν κοντά για να περάσεις και να προλάβεις. 

Η αλήθεια όμως για το γιατί γίνεται όλο αυτό και τι πραγματικά συμβαίνει δεν θα μπορούσε να την φανταστεί κανείς. Ακόμα κι εγώ που το διάβασα από φίλη του Blog, που μου το έγραφε σήμερα, δεν τολμούσα να το πιστέψω. 

Η ιστορία πάει ως εξής: Μητέρα παιδιού με αναπηρία που πέρναγε χτες επιτροπή (στην Θεσσαλονίκη) άκουσε από γιατρούς να λένε το απίστευτο: "ότι το ΙΚΑ δεν πλήρωσε τα ΕΛΤΑ και για αυτό δεν έχουν στείλει και δεν μπορούν να στείλουν τις ειδοποιήσεις για το πότε περνάει ο κόσμος επιτροπή. Κάθε πρωί δίνουν την κατάσταση στους γραμματείς και παίρνουν τηλέφωνα και σου λένε έλα σήμερα περνάς επιτροπή."

Χαρακτηριστικό επίσης αυτό που προσθέτει, πως παρότι πήγε πρωί στο ΙΚΑ και περίμενε κανείς να είναι κι άλλος κόσμος εκεί, δεν υπήρχε κανείς έξω από τις επιτροπές. Οι ασθενείς άρχισαν μετά από πολύ ώρα να καταφθάνουν κι όλοι παραπονούνταν πως τώρα τους είχαν ειδοποιήσει και τους είχαν πάρει τηλέφωνο. Ελλάς το μεγαλείο σου!

Για ευθύνη λοιπόν κάποιων ταλαιπωρείται για ακόμα μία φορά ο ανά την Ελλάδα ΑμεΑ. Δεν πληρώσαμε εμείς τα ΕΛΤΑ; Τρέξε εσύ να προλάβεις. 

Θα σταθώ τέλος στην συμβουλή που δίνει προς όλους: "Καλό είναι όσοι περιμένουν να περάσουν επιτροπή να πάνε στα ΚΕ.Π.Α να ρωτήσουν πότε ακριβώς περνάνε..." για να μην ξαφνιαστούν όπως αυτή και τόσος κόσμος ένα τυχαίο πρωινό.

Είναι υποχρεωμένοι κατά την γνώμη μου οι αρμόδιοι να δώσου λύση. Λίγη συμπόνοια και κατανόηση ας δείξουν στον συνάνθρωπο, που ήδη περνάει τόσα με την υγεία του. Του φτάνουν αυτά δεν χρειάζεται κι άλλα προβλήματα. Είναι ανεπίτρεπτο να ταλαιπωρείται τόσος κόσμος άδικα. Εύχομαι να μάθω πως δόθηκε λύση άμεσα.


Νότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.