Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Σοβαρή παραμένει η κατάσταση του 11χρονου - Το ενδεχόμενο παραπληγίας όπως λένε και οι γιατροί δεν έχει απομακρυνθεί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κυνικός στην απολογία του ο Ολλανδός κλόουν.

Διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού παραμένει ο 11χρονος, μετά την ολοκλήρωση της λεπτής χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε από τους ειδικούς του νοσοκομείου.

Οι γιατροί με αγωνία αναμένουν πλέον τη μετεγχειρητική εκτίμηση που μπορούν να κάνουν μετά την αποσωλήνωση του μικρού.

Κατά πληροφορίες, η επαναφορά του ασθενή θα επιχειρηθεί την Παρασκευή και θα αξιολογηθεί το αποτέλεσμα της επέμβασης και το εύρος της βλάβης στις κινητικές λειτουργίες των κάτω άκρων του παιδιού.

Τι υποστηρίζει η μητέρα του Ολλανδού

Όπως υποστηρίζει η μητέρα του 20 ανιματέρ που επιτέθηκε στο παιδί από τη Ρωσία, ο γιος της είναι αυτιστικός. Σύμφωνα με τα όσα είπε η ίδια σε συνέντευξή της στην ολλανδική εφημερίδα Hart van Nederland.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μητέρα του νεαρού κλόουν δήλωσε επιφυλακτική για την απόφαση του γιου της να παραμείνει στην Κρήτη και να εργαστεί στο ξενοδοχείο, στο οποίο διέμεναν όταν έκαναν διακοπές στο νησί.

Ο Ολλανδός οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης στον εισαγγελέα Ηρακλείου κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και μάλιστα από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων.

Ο δράστης πήρε προθεσμία ως τη Δευτέρα για να απολογηθεί.

Κυνικός στην ομολογία του ο 20χρονος

Ο ίδιος παραδέχθηκε την πράξη του -όπως και κατά την ομολογία του στους αστυνομικούς- και μάλιστα με κυνικό τρόπο περιέγραψε πως μαχαίρωσε τον 11χρονο σε ένα απόμερο σημείο και άρχισε να τον χτυπάει με όλη του τη δύναμη.

Υποστήριξε ακόμη ότι πίστευε πως τον είχε σκοτώσει και τον έσυρε 5 μέτρα πιο μακριά, προκειμένου να τον θάψει, όταν θα τελείωνε από τη δουλειά του.

Στη συνέχεια, πλύθηκε και έπλυνε και το μαχαίρι το οποίο φύλαξε και συνέχισε κανονικά την δουλειά του, όπως είπε, ενώ ομολόγησε αφού έμαθε ότι ο 11χρονος ζούσε και ο κλοιός είχε πλέον σφίξει για τον ίδιο.

«Πίστεψα πραγματικά ότι τον είχα σκοτώσει. Πίστεψα ότι τα είχα καταφέρει και έσυρα το «πτώμα» 5 μέτρα πιο μακριά, προκειμένου να το θάψω, όταν θα τελείωνα από τη δουλειά. Πλύθηκα από τα αίματα και συνέχισα κανονικά τη δουλειά», φέρεται να είπε ο Ολλανδός.


------------------

Οι προβλέψεις δεν είναι ευοίωνες για τον 11χρονο
Για την εξέλιξη της πορείας της υγείας του 11χρονου παιδιού από τη Ρωσία που νοσηλεύεται στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» ο πρόεδρος του Δ.Σ. του νοσοκομείου.

Ο κ. Τομπούλογλου ξεκαθάρισε ότι «η μητέρα έχει αποκτήσει μία πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες που παρέχουμε στο παιδί. Θέλει να μείνει στην Ελλάδα γιατί βλέπει ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό», όμως έκανε σαφές ότι το ενδεχόμενο παραπληγίας, όπως λένε και οι γιατροί, δεν έχει απομακρυνθεί.

«Οι προβλέψεις δεν είναι ευοίωνες. Θέλω να είμαι σαφής σε αυτό». Πάντως, για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το παιδί αντιμετωπίζει κι άλλα προβλήματα, τόνισε: «Δεν θα σχολιάσω τέτοιου τύπου δημοσιεύματα».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.