Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Πανικός στη Σ. Αραβία από τα κρούσματα του κορονοϊου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πολλοί ασθενείς τέθηκαν σε καραντίνα στα νοσοκομεία.

Πανικός έχει αρχίσει να καταλαμβάνει τους κατοίκους στις ανατολικές περιοχές της Σαουδικής Αραβίας, όπου καταγράφηκαν θανατηφόρα κρούσματα του νέου κορονοϊού, που προσιδιάζει στο οξύ αναπνευστικό σύνδρομο SARS.

Πολλοί κάτοικοι με την παραμικρή ένδειξη πυρετού, ή αδιαθεσίας, συνέρρεαν στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων στην περιοχή αλ Άχσα, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Όλοι οι ασθενείς που εισήχθησαν στα νοσοκομεία της περιοχής ετέθησαν σε ιατρική απομόνωση, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Αισθάνθηκα συμπτώματα γρίπης, που συνοδεύονταν από πυρετό. Μετέβην στο νοσοκομείο, όμως τα συμπτώματα εξαφανίσθηκαν μέσα σε μία ημέρα, αλλά παρά ταύτα με κράτησαν σε καραντίνα με άλλους ασθενείς, κάτι που με τρομοκράτησε», πρόσθεσε.

Ο Σαουδάραβας υπουργός Υγείας Αμπντάλα αλ Ράμπια ανακοίνωσε χθες πως 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό, επί συνόλου 24 κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στη Σαουδική Αραβία από το περασμένο καλοκαίρι.

Μεταξύ αυτών, 13 κρούσματα έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο του Βασιλέα Φαχντ στην αλ Άχσα, στα ανατολικά της χώρας, όπου συγκεντρώνεται η πλειονότητα του σιιτικού πληθυσμού της.

Μεταξύ των όσων έφυγαν από τη ζωή στην περιοχή αυτή περιλαμβάνεται και ένα κοριτσάκι εννέα ετών, η οποία εισήχθη στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα. Ένα άλλο θύμα ήταν ένας παράλυτος νεαρός 21 ετών, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής.

Σε παγκόσμια κλίμακα, έχουν καταγραφεί 34 κρούσματα του κορονοϊού από τον ΠΟΥ από τον Σεπτέμβριο του 2012 και 18 άνθρωποι έχουν φύγει από τη ζωή, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.