Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Βραβείο καλύτερης ταινίας για το ελληνικό «Suntan» στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου.

Το Βραβείο καλύτερης ταινίας στο διεθνές τμήμα του 70ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου κέρδισε το «‪Suntan», η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου (μετά το «Bank Bang» και το «Wasted Youth»).

Βραβείο καλύτερης ταινίας για το ελληνικό «Suntan» στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου

Το «Suntan», το οποίο έκανε την πρεμιέρα του στο Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, επιλέχθηκε για το βραβείο από τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή της διοργάνωσης που αποτελείται τον ηθοποιό Άνγκους Μακφάντιεν, την παραγωγό και ηθοποιό Σάντι Φροστ και τον συντάκτη του Screen International, ενός από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά περιοδικά παγκοσμίως, Ματ Μίλερ.

Σύμφωνα με την επιτροπή, «αν και υπήρχαν πολλά εξαιρετικά φιλμ στο διεθνές διαγωνιστικό, το «Suntan» ήταν η ταινία που είχε πραγματική απήχηση σε εμάς. Η ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου είναι ένα συναρπαστικό πορτρέτο της "διαδρομής" ενός ανθρώπου από την ερωτική τρέλα στην απόγνωση, που ξεχωρίζει για την εξαιρετική ερμηνεία του πρωταγωνιστή της Μάκη Παπαδημητρίου».

Ο σκηνοθέτης Αργύρης Παπαδημητρόπουλος δήλωσε: «Πίσω, στα τέλη της δεκαετίας του '90, ήμουν φοιτητής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όλες οι ταινίες που βραβεύονταν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου κυριαρχούσαν στις συζητήσεις μας. Αρκούσε να βλέπαμε στην αφίσα ότι μία ταινία διακρίθηκε στο Εδιμβούργο για να πάμε να τη δούμε. Πού να ήξερα τότε ότι 15 χρόνια αργότερα θα είχα την τιμή να είμαι ο αποδέκτης ενός τέτοιου βραβείου. Ανυπομονώ να εκτυπώσω νέες αφίσες. Ευχαριστώ όλους τους υπέροχους ανθρώπους του Φεστιβάλ και την καταπληκτική κριτική επιτροπή. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένος».

Στο «Suntan», το οποίο γυρίστηκε εξ' ολοκλήρου στην Αντίπαρο, ο Μάκης Παπαδημητρίου υποδύεται τον Κωστή, έναν 42χρονο γιατρό που καταφτάνει στο μικρό νησί για να αναλάβει την τοπική κλινική. Συνεσταλμένος και μοναχικός αντιμετωπίζει την χειμωνιάτικη ηρεμία του νησιού, τη γραφικότητα της τοπικής κοινότητας και την επαγγελματική του ρουτίνα στωικά. Όλα θα αναστατωθούν όταν θα συναντήσει μία παρέα νεαρών τουριστών και θα ερωτευτεί τη 19χρονη Άννα (Έλλη Τρίγγου).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.