Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Αντιμέτωποι με νέες κατηγορίες για υπεξαίρεση στελέχη του δήμου Θεσσαλονίκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνδέονται με την υπεξαίρεση 17,9 εκατ. ευρώ από τα δημοτικά ταμεία.

Αντιμέτωποι με νέες κατηγορίες βρίσκονται ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Λεμούσιας, και ο πρώην δημοτικός ταμίας, Παναγιώτης Σαξώνης, εκ των καταδικασθέντων για την υπεξαίρεση «μαμούθ» στα ταμεία του κεντρικού δήμου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης παρήγγειλε την άσκηση νέας ποινικής δίωξης για πλαστογραφία, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, σε βάρος του πρώην δημοτικού υπαλλήλου και για απλή συνέργεια στην πλαστογραφία σε βάρος του άλλοτε γραμματέα του δήμου.

Οι πράξεις συνδέονται με την πολύκροτη υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ στα δημοτικά ταμεία, ενώ αφορούν δύο διπλότυπα είσπραξης, συνολικού ύψους 780.000 ευρώ, της Θ' ΔΟΥ, που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην αρχική δικογραφία για το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο. Τα διπλότυπα αυτά, το πρώτος ύψους 335.000 ευρώ και το δεύτερο ύψους 445.000 ευρώ, φαίνεται ότι καταρτίστηκαν από τον βασικό υπεξαίρετη, πρώην δημοτικό ταμία, με σφραγίδες δύο ανύπαρκτων εφοριακών υπαλλήλων. Τέθηκαν δε στο «μικροσκόπιο» της οικονομικής επιθεωρήτριας μόλις πριν από δύο χρόνια και το πόρισμα διαβιβάστηκε στις εισαγγελικές Αρχές.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο αντεισαγγελέας Εφετών, Αχιλλέας Ζήσης, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των Π. Σαξώνη και Μ. Λεμούσια, οι οποίοι για την υπεξαίρεση στα δημοτικά ταμεία είχαν καταδικαστεί από το Εφετείο σε ποινές κάθειρξης 20 ετών και έξι μηνών ο πρώτος, και 13 ετών και 5 μηνών ο δεύτερος. Ο τέως γενικός γραμματέας αποφυλακίστηκε υπό όρους τον περασμένο Φεβρουάριο, έχοντας εκτίσει το 1/3 της ποινής του, ενώ ο συγκατηγορούμενός του πρώην ταμίας εξακολουθεί να βρίσκεται στις φυλακές.

Εκτός φυλακών βρίσκεται από το περασμένο καλοκαίρι και ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο τρίτος εκ των κατηγορουμένων που τιμωρήθηκε για το οικονομικό σκάνδαλο. Είχε καταδικαστεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο σε κάθειρξη 12 ετών, αλλά αποφυλακίστηκε λόγω αναπηρίας, έχοντας εκτίσει 2,5 χρόνια από την ποινή του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.