Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Έφηβη με ανορεξία πέθανε μια μέρα πριν ξεκινήσει θεραπεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ιστορία της 18χρονης που έχασε τη μάχη σε λίγες ώρες.

Μια νεαρή κοπέλα με ανορεξία από την Αγγλία, έφυγε από τη ζωή μια μέρα πριν ξεκινήσει θεραπεία.

Η 18χρονη Stephanie Marks η οποία έπαιρνε 400 θερμίδες την ημέρα έπαθε μια μοιραία καρδιακή προσβολή στην κρεβατοκάμαρά της, μετά από τριετή μάχη με τη διατροφική διαταραχή.

Η νεαρή κοπέλα έφτανε να ζυγίζει 41 κιλά παραλείποντας γεύματα, παίρνοντας καθαρτικά και κάνοντας εμετούς αλλά ο θάνατός της θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί σύμφωνα με μια έκθεση. Μια εξέταση αίματος την Παρασκευή πριν πεθάνει έδειξε ότι τα επίπεδα καλίου της ήταν επικίνδυνα χαμηλά και ότι χρειαζόταν επείγουσα νοσοκομειακή περίθαλψη. Το τοπικό ιατρικό κέντρο ενημερώθηκε αλλά η ρεσεψιονίστ που έγραψε ένα σημείωμα έκτακτης ανάγκης αντί να ειδοποιήσει τον αρμόδιο γιατρό άφησε το σημείωμα κάτω από την πόρτα ενός γιατρού που έλειπε κάνοντας επισκέψεις σε ασθενείς.



Όταν εκείνος το διάβασε αργότερα την ίδια μέρα το έστειλε με φαξ σε μια άλλη κλινική όπου θα νοσηλευόταν χωρίς να κάνει άμεσα αναφορά ως κατεπείγον. Μάλιστα όταν η μητέρα της τηλεφώνησε στην κλινική για να ρωτήσει για τα αποτελέσματα, τής είπαν ότι τα είχαν λάβει και ήταν μια χαρά.



Μόλις τη Δευτέρα όταν το προσωπικό της κλινικής με τις διατροφικές διαταραχές έλαβε τα αποτελέσματα για να ξεκινήσει τη διαδικασία εισαγωγής της κοπέλας, ήταν ήδη αργά. Το προηγούμενο βράδυ η έφηβη είχε αφήσει την τελευταία της πνοή. Το άψυχο σώμα της βρέθηκε στο σπίτι της από τη μητέρα της που νόμιζε ότι απλώς κοιμόταν.

Ο βοηθός του ιατροδικαστή αναφέρει ότι ήταν πολύ πιθανόν να σωζόταν αν είχε εισαχθεί εγκαίρως για θεραπεία καθώς το σοβαρότερο πρόβλημα ήταν τα χαμηλά επίπεδα καλίου. Η μάχη της νεαρής κοπέλας με την ανορεξία ξεκίνησε στα 15 όταν αποφάσισε να χάσει βάρος και μείωνε σιγά σιγά την ποσότητα που έτρωγε. Τα πράγματα αργότερα επιδεινώθηκαν με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξή της.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.