Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Ερευνητές ανακάλυψαν αντισώματα που εξουδετερώνουν τον ιό Ζίκα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία ενός εμβολίου που θα καταπολεμά τον ιό.

Ευρωπαίοι ερευνητές ανακοίνωσαν σήμερα ότι ανακάλυψαν "ισχυρά" αντισώματα, ικανά να "εξουδετερώσουν" τον ιό Ζίκα, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία ενός εμβολίου που θα καταπολεμά τον ιό αυτόν, ο οποίος ευθύνεται για την εμφάνιση σοβαρών νευρολογικών προβλημάτων στα έμβρυα.

Σε πειράματα που έγιναν στο εργαστήριο, τα αντισώματα επέτρεψαν την "εξουδετέρωση" όχι μόνο του Ζίκα αλλά και του ιού που προκαλεί τον δάγγειο πυρετό, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός εμβολίου που θα προστατεύει και από τις δύο ασθένειες ταυτόχρονα, ανέφεραν οι ερευνητές στην επιστημονική επιθεώρηση Nature.

Μια άλλη έρευνα, που δόθηκε επίσης σήμερα στη δημοσιότητα, δείχνει ότι η πρόσφατη επιδημία του Ζίκα στη Λατινική Αμερική μπορεί να διευκολύνθηκε από μια προηγούμενη έκθεση των θυμάτων στον δάγγειο ιό.

Οι δύο ιοί έχουν πολλά κοινά στοιχεία: ανήκουν και οι δύο στην οικογένεια των φλαβοϊών και μεταδίδονται κυρίως από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Παστέρ, του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών (CNRS) και του Ιμπίριαλ Κόλετζ του Λονδίνου, οι οποίοι είχαν ήδη ασχοληθεί με τα αντισώματα που θα μπορούσαν να "εξουδετερώσουν" τον δάγγειο, επέκτειναν τις έρευνές τους και στον ιό Ζίκα. Εξέτασαν κυρίως δύο αντισώματα που είναι σε θέση να καταπολεμήσουν τον δάγγειο και διαπίστωσαν ότι το ένα είναι πολύ αποτελεσματικό εναντίον του Ζίκα.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα εμβόλιο που να προστατεύει τους ανθρώπους από τον Ζίκα, σε αντίθεση με τον δάγγειο για τον οποίο έχει αναπτυχθεί ένα εμβόλιο από τη γαλλική εταιρεία Sanofi.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.